E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin'de bankacılıkta sorun yok---

Çin'de bankacılıkta sorun yok

Çin'de bankacılıkta sorun yok
30 Haziran 2013 - 17:08 borsagundem.com

Çin'deki kredi daralması bankacılık sektörünü sarsmadı

Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu yaptığı bir açıklamada finansal piyasalarda devam eden "kredi sıkışıklığı" korkularına rağmen bankacılık sektörünün "istikrarlı" olduğunu açıkladı.

Komisyon Başkanı Shang Fulin yaptığı bir açıklamada "Bankalar arası kredi sıkışıklığı konusu biraz rahatlamaya başladı" derken, bankaların kullandırdığı kötü kredilerden kaynaklanan korkular Çin hisselerini geçtiğimiz hafta 4.5 yılın en düşük seviyesine gönderdi. Öte yandan bu durumdan etkilenen küresel piyasalar da keskin düşüşler sergiledi.

BBC'de yer alan habere göre ekonomideki kötü kredilere yönelik endişeler bankalararası faiz oranlarında yükselişe neden olurken, bunun bankaların birbirlerine olan güven de azalma olarak algılandığı belirtiliyor.

Shang dün yaptığı açıklamada "Son zamanlarda bazı yabancı kurumlar ve sektör oyuncuları bazı alanlarda riskler olduğuna dair endişeleri olduğunu açıkladı. Risk yönetim önlemlerimizi uyguladığımız sürece bu riskler kontrol edilebilir seviyede" ifadelerini kullandı.

Çin, kötü kredi korkularını yatıştırabilmek için bankalarına daha sıkı disiplin uyguluyor. Mali krizin başlamasının ardından Çin bankaları ekonomik büyümeyi devam ettirebilmek adına yüksek miktarda kredi vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)