E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'de 100 milyar metreküplük gaz rezervi bulundu---

Çin'de 100 milyar metreküplük gaz rezervi bulundu

Çin'de 100 milyar metreküplük gaz rezervi bulundu
21 Aralık 2020 - 01:33 borsagundem.com

Çin'in PetroChina Şirketi’nin Sincan Şubesi Genel Müdürü Huo Cin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki ilk sondajda 109 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladı



Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yapılan sondajda 100 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz rezervi bulundu. 

Global Times gazetesinin haberine göre, Çin'in PetroChina Şirketi’nin Sincan Şubesi Genel Müdürü Huo Cin, özerk bölgedeki Junggar havzasının güneyinde yapılan ilk sondajlar çerçevesinde 109 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin bulunduğunu söyledi.

Huo, gaz keşif alanının, havzanın güneyinde 156 kilometrekarelik bir alanı kapladığını, rezervden günlük 610 bin metreküp doğal gaz ve 106,3 metreküp ham petrol çıkarmayı beklediklerini kaydetti.

Dünyanın en büyük enerji tüketicisi olan Çin'in kuzeybatısındaki Uygur bölgesi, petrolün yanı sıra altın, platin, gümüş, uranyum ve kömür başta olmak üzere çok sayıda yer altı kaynağına sahip bulunuyor.

PetroChina, Ekim 2019'da da özerk bölgenin güneyinde yaptığı arama çalışmalarında 115,3 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulmuştu.

İşkenceci Çin Uygur Türklerini böyle sömürüyor

 

Uygur Türkleri'ne 'korona virüs' zulmü

 

Dini liderler: Uygurlar için Çin'den hesap sorulsun

 

Doğu Türkistan'da adım adım soykırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)