E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarÇin yasakları Bitcoin'e yaradı---

Çin yasakları Bitcoin'e yaradı

Çin yasakları Bitcoin'e yaradı
19 Ekim 2021 - 17:10 borsagundem.com

Çin'in Bitcoin madenciliğini yasaklamasından beri 150 gün geçti ve BTC fiyat hareketi bundan yalnızca fayda sağladı.

Çin, beş ay önce kripto paralara karşı düşmancıl tutumunu yineleyerek, hatırı sayılır fakat şaşırtıcı olmayan bir karışıklığa yol açmıştı.

Bitcoin yatırımcılarından Çin'e teşekkür

Önceki tüm "yasaklar" gibi, Çin'in madencilere karşı hamlesi de fiyatta geçici bir dalgalanmaya ve Bitcoin tarihinin en büyük kargaşasına yol açtı.

Madenciler Çin dışına göç ederken, Bitcoin ağının hash oranı da yüzde 50 çakıldı. Ağ zorluğu ise aradan geçen aylarda yavaş yavaş değişikliklere uyum sağladı.

Ne var ki Bitcoin ağı, o zamandan beri güçlü bir toparlanma göstererek Çin'in etkilerinin tüm izlerini sildi.

Analist Willy Woo, “Çin, BTC işlemlerini ve madenciliğini yalnızca 150 gün önce yasakladı" diye belirtti ve şöyle devam etti:

Bugün ise ağ her zamankinden daha merkeziyetsiz ve fiyat yüzde 50'den fazla yükseldi. Hiç kırılgan değil.

Pekin'in Bitcoin karşıtı hamleleri, gariptir ki genelde fiyat düşüşüyle değil, yükseliş ile sonuçlanıyor. 2021 yılı da farklı olmadı.

Hash oranı verileri, Çin'in yokluğunun merkeziyetsizliği iyileştirdiğini ve madenciliğin yıllardır zayıf noktası olan bir durumu çözdüğünü ortaya koyuyor.

Bitcoin ağının hash oranında en büyük paya sahip ülke ise, Çin'in aradan çekilmesiyle ABD oldu.

Bitcoin'de 6 aydır beklenen sinyal: Tüm ayılar ölecek!

Bitcoin, rekor seviyeye yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)19 Ekim 2021 18:58

    Bugun ABD de etf olarak 2021'in en hacimlisi BİTO oldu :D yaa bu btc için şahane bir haber. orta-uzun vadede bu ilgi şahane, devamı gelir ise, hatta eter vb diğer coınlerde gelebilir. Rekor etf hacmi ile ilgi odağı olacak gibi... 2013 den beri beklenıyor bu durum, belkide çin hızlandırdı... öyle yada boyle -izlemeye gelenler, -yaşamaya gelenler... Dünyada ki konumunu değiştirebilirsin... az az bence 5 yıllık bir birikim yapılabilir. sepete bence coınler eklenmeli az az. yüzde 3 - 5 - 8 - 10 - 15 gibi risk durumuna ve psikolojık durumunagöre. Ben anaparayı çektım çoktan, o bakımdan belkide fazla relaks durumdayım. Ekom ayı 60 olsun diyorduk erken olduk. yıl sonu 80 - 100 gibi rekor beklıyorum. altcoınlerde nasıbını btc yatay atınca alacak. ama kar saıtşları gozlenebilir. çunku her düşüşte 1 haftadır birileri topladı aldı durdu etf haberı ile... düzeltmede şans denenebilir.  Ev satmadım, araba satmadım beliteyim :D  risk= senin beklentinle eşdeğer

  • Mucise Reis ;)19 Ekim 2021 18:48

    çin yasakladı, ama ABD tam tersi aynışiddet ile destekledi. Avrupada aynını yaptı. ABDde silikon vadisinde şuan, Çin farklı alanlarda eski tip teknolojı ile yoluna devam edebilir. ABd farklı alanlarda yine ekonomisini bu coın sistemleri ile farklı oalrak inşa edebilir denıyor. Malum ileride TESLA kendi giden otomobıl olacak. Evinizde bir çok icat kamera istemleriz olacak. Ya şuan bile evde bir robot süpürge var, kamerası ses komutu, bir güzel ortalıdka geziniyor. Tek bağlantısı wifi ağı, peki dışarıdan sızıp isteidği evdeki konuşma, göruntu, görüşme hacklenmeyeceği garantımı? tesla gibi arabanız hacklense kaza yaparsınız... işe bu alanda bir coin, yazılım gelişim vb işlere giriyor. ağ üzerinden güvenliği en modern farklı sistemelre entegre edıyor, kaynak ? piyasadakı coınler oluyor.. sayı sınır basım vb witepaper larda var zaten. ABD bunu uyandı.

  • Mehmet 19 Ekim 2021 17:55

    Tamamen manipülatif olduğunu düşünüyorum normal şartlarda bir yatırım aracı böyle bir kararla ciddi değer kaybeder birileri manipüle ediyor gibi ytd

  • ıtri19 Ekim 2021 17:21

    madencilik elektriğin ucuz olduğu ülkelere kayar. afrikadakilerde akıl olsa, kurar güneş enerjisi santralini bakar keyfine

  • Aktrol19 Ekim 2021 18:49

    onlara iha siha lazım. nasılolsa su çukurlarını avrupalı hayran a açıyor...