E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, yabancı yaptırımlar için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor---

Çin, yabancı yaptırımlar için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor

Çin, yabancı yaptırımlar için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor
08 Haziran 2021 - 15:55 borsagundem.com

Çin devlet medyası, Pekin’in ABD’den gelen baskılar ışığında konumu güçlendirmek için ülke şirketlerini yabancı yatırımlardan korumak için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını aktardı.

Çin devlet televizyonu, ülke parlamentosunun daha fazla ayrıntı vermeden Çin şirketlerinin yabancı yaptırımlara karşı koyması için yeni bir yasa tasarısı üzerinde görüştüğünü belirtti.

AFP’nin haberine göre, geçtiğimiz hafta, Pekin ABD’yi Çinli şirketler aleyhine hareket etmekle suçladı. Başkan Joe Biden yönetiminin ABD’lilerin yatırım yapmasının yasak olduğu şirketlere Çinli şirketleri eklemesinin ardından Çin yanıt verdi.

Biden ve eski Başkan Donald Trump, Çinli şirketleri ABD ulusal güvenliğine tehdit olarak gördü. Listede China Mobile, Hikvision kamera şirketi, Çin Demiryolu, Çin Ulusal Petrol Şirketi gibi ABD’li yatırımcıların yatırım yapmasının yasak olduğu 59 şirket var. Xinhua, yeni yasanın gelecek yıl onaylanacağını açıkladı.

Çin, uzun süredir ABD yaptırımları ve ticaret kısıtlamaları ile karşı karşıya. Ocak ayında Pekin, Çin ulusal çıkarlarına zararlı yabancı yasalara uyan şirketlerin cezalandırılmasına karar verdi.

Çin Ticaret Bakanlığı Çin’deki şirketlerin ve bireylerin yabancı ülkelerin kısıtlamalarına uymak zorunda olmadığını açıkladı.

Biden’dan Çin’e yatırım yasağı: Listede 59 şirket var

 

Petrol, Çin verileri ile geriledi

 

Biden: Rusya ile çatışma aramıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)