E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin yabancı finans kuruluşlarına kolaylık getiriyor---

Çin yabancı finans kuruluşlarına kolaylık getiriyor

Çin yabancı finans kuruluşlarına kolaylık getiriyor
22 Temmuz 2019 - 08:03 borsagundem.com

Çin, yabancıların finansal araçları daha fazla kullanmasını sağlamak için çeşitli düzenlemeler yapacağını açıkladı

Çin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Dairesi, yabancıların finansal araçları daha fazla kullanmasını sağlamak için çeşitli düzenlemeler yapacağını açıkladı.

Açıklamaya göre, yabancı sermayeli finansal kurumlar, tahvil ve dövize endeksli tahvil kredi değerlendirme yapabilecek. Ayrıca yurt dışı finans kurumlarının emeklilik fonu yönetim şirketlerine yatırım yapma veya hisse edinme izni de getiriyor.

Çin, dış ticaret konusunda attığı adımlara finansı da ekledi.

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede yabancıların finansal araçları kullanması için çeşitli düzenlemeler yapacak.

Adı geçen dairenin 19 Temmuz Cumartesi merkez bankasının internet sitesindeki bir duyurusuna göre Çin, yabancı sermayeyle finanse edilen kurumlara Çin Interbankı'nda her türlü tahvil ve dövize endeksli tahvile ilişkin kredi değerlendirme işi yürütme izni verecek.

Ayrıca deniz aşırı finans kurumları, ticari bankaların varlık yönetimi şubelerinin kurulmasına ve onlara yatırım yapmaya katılma konusunda teşvik edilecek. Bu arada yabancı varlık yönetimi temsilciliklerine, Çin banka ve sigorta şubeleriyle yabancı kontrolündeki varlık yönetimi şirketleriyle ortak olma izni sağlanacak.

Yeni kural yurt dışı finans kurumlarının emeklilik fonu yönetim şirketlerinin kuruluna yatırım yapma veya buradan hisse edinme izni de getiriyor. Böylece yabancı sermayeye döviz komisyonculuğunda iş kurma veya Hisse alma hakkı da veriyor. Yabancı yatırımcılar için aynı zamanda yerli sigortacılıkta yabancı yatırım üst sınırının yüzde 25'i aşması izni de var.

Resmi açıklama, Interbank tahvil piyasasına yatırım yapan yabancı kurumsal yatırımcıların işini, onlara piyasada A-tipi taahhüt ruhsatları elde etme konusunda yeşil ışık yakarak kolaylaştırdığını da
belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)