E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin verisi piyasaları vurdu---

Çin verisi piyasaları vurdu

Çin verisi piyasaları vurdu
10 Temmuz 2013 - 08:44 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, hayalkırıklığı yaratan Çin dış ticaret verilerinin ardından satışa döndü

Asya hisse senetleri, Çin'de ithalat ve ihracatın beklenmedik bir şekilde düşmesinin ardından kazançlarının bir kısmını geri verdi ve emtia para birimleri, metallerle birlikte düştü. Dolar Endeksi, yatırımcıların Fed'in geçen ayki toplantısının tutanaklarını beklemeleri ile birlikte üç yılın zirvesini görmesinin ardından yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8'lik kazancının bir kısmını geri verdi ve Tokyo saati ile 12:41'de yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün rekor zirvenin yüzde 1 yakınına yükselmesinin ardından yüzde 0.1 geriledi. İngiltere'de FTSE 100 endeks vadeli kontratları yüzde 0.3 düştü. Dolar Endeksi yüzde 0.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi. ABD para birimi Avustralya doları karşısında yüzde 0.3 değer kazandı. Bakır Londra'da yüzde 0.2 düştü ve gümüş yüzde 1.2 geriledi. Batı Teksas petrolü yüzde 0.8 değer kazandı.
Çin'in ihracat ve ithalatı Haziran ayında düştü ve bu veriler, dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki yavaşlama işaretlerine katkıda bulundu. Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 18-19 Haziran toplantısının tutanakları bugün açıklanacak ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke National Bureau of Economic Research konferansında konuşacak. Japonya Merkez Bankası'nın iki gün sürecek olan politika toplantısı bugün başladı.
Melbourne'de Pengana Capital Ltd. portföy yöneticisi Tim Schroeders, "Çin'in çökmek üzere olan bir kağıttan ev olduğunu düşünmüyorum, ama bu  ülke odaklanılması gereken bir yer," dedi ve "Bu noktada, yatırımcılar için durumun nasıl yönetiliceğine ilişkin risk var. Daha fazla politika tepkisi ve yılın ikinci yarısında politikaya nasıl damga vuracaklarına ilişkin detaylar bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)