E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ve Suudi Arabistan'dan Pakistan'a 13 milyar dolarlık destek---

Çin ve Suudi Arabistan'dan Pakistan'a 13 milyar dolarlık destek

Çin ve Suudi Arabistan'dan Pakistan'a 13 milyar dolarlık destek
08 Kasım 2022 - 00:26 borsagundem.com

Çin ve Suudi Arabistan'ın, sel felaketi sonrası nakit sıkıntısı çeken Pakistan'ın ekonomisini desteklemek için 13 milyar dolar sağlayacağı bildirildi

Sel felaketi sonrası ekonomik sıkıntı yaşayan Pakistan'a, Çin ve Suudi Arabistan'ın 13 milyar dolar sağlayacağı belirtidi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Gelir ve Maliye Bakanı İshak Dar, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, Çin'in 4 milyar dolarlık kredi vadesini uzatacağını, ticaret banka kredilerini 3,3 milyar dolar yeniden finanse edeceğini ve para takası (swap) miktarını 1,45 milyar dolar artıracağını belirtti.

Dar, Çin'in toplam 8,75 milyar dolar destek sağlayacağını ifade ederek, "Finansal destek güvenliği sözü verdiler. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Şahbaz Şerif'e, Pakistan'ı hayal kırıklığına uğratmayacaklarını söyledi." dedi.

Suudi Arabistan'ın, Pakistan'ın ek 3 milyar dolarlık fon talebine ve ödemesi ertelenmiş petrol kolaylığının 1,2 milyar dolara yükseltilmesi isteğine olumlu yanıt verdiğini aktaran Dar, Riyad'ın toplam 4,2 milyar dolar destek sağlayacağını kaydetti.

Pakistan Başbakanı Şerif, 26 Ekim'de aralarında Gelir ve Maliye Bakanı Dar'ın da bulunduğu heyetle Riyad'a gitmiş ve bu ziyaretin ardından 2 Kasım'da Pekin'i ziyaret etmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi, Şerif ile yaptığı görüşmede, Pakistan'ın ekonomik kalkınması için ülkesinin desteğini sürdüreceğini söylemişti.

Pakistan eski Başbakanı İmran Khan'a suikast girişimi yapıldı

 

Hulusi Akar, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanını kabul etti

 

Pakistan'da selde ölenlerin sayısı 1314 oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)