E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin sukunet ve itidal tavsiyesinde bulundu---

Çin sukunet ve itidal tavsiyesinde bulundu

Çin sukunet ve itidal tavsiyesinde bulundu
04 Temmuz 2017 - 11:32 borsagundem.com

Çin, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinden sonra sükunet ve itidal tavsiye etti

Çin, Kuzey Kore'nin bugün yaptığı balistik füze denemesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'in Pyongyang'a baskı yapması yolundaki sözleri üzerine, sükunet ve itidal tavsiyesi yaptı.
Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Geng Shuang, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'nin füze denemeleri hakkında kesin kurallar getirmiş olduğunu ve Kuzey Kore'nin bu kuralları ihlal ettiğini söyledi.
Sözcü, ülkesinin Kuzey Kore sorununu çözmek için çok çaba gösterdiğini ve tarafların bir orta noktada buluşacaklarını umduğunu belirtti. Kuzey Kore, başarıyla fırlattığı kıtalararası balistik füzenin çok dik açılı bir yol izlediğini ve ABD'nin Alaska eyaletini vurabileceğini açıkladı. Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore ve Japonya'nın bu duruma daha fazla tahammül göstereceklerini düşünmek zor... Belki Çin Kuzey Kore'ye baskı yaparak bu saçmalığa bir son verebilir" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)