E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, şirketleri ABD borsalarından çıkarılırsa misilleme yapacak---

Çin, şirketleri ABD borsalarından çıkarılırsa misilleme yapacak

Çin, şirketleri ABD borsalarından çıkarılırsa misilleme yapacak
02 Ocak 2021 - 17:19 borsagundem.com

Çin, New York Borsası'nda işlem gören telekomünikasyon şirketlerinin liste dışı bırakılması halinde karşı tedbirlere başvuracağı uyarısında bulundu.

Çin Ticaret Bakanlığı, yapılan açıklamada, New York Borsası'nın, China Telecom, China Mobile ve China Unicom Hong Kong şirketlerinin borsa işlemlerini 7-11 Aralık arasında sonlandırma kararına tepki gösterdi.

Telekomünikasyon şirketlerinin, Çin ordusu ile bağlantılı oldukları ileri sürülerek borsadan çıkarılmasının haksız olduğunun vurgulandığı açıklamada,

"ABD'nin ulusal güvenlik bahanesiyle Çinli şirketleri 'Komünist Çin Askeri Şirketleri' olarak kategorize etmesini reddediyoruz. Çin şirketlerinin meşru haklarını ve çıkarlarını korumak için gereken karşı tedbirleri alacağız."

ifadelerine yer verildi.

Bakanlık karşı tedbirlerin ne olacağına yönelik herhangi bir açıklama yapmazken, "Bu eylemler tüm tarafların ABD sermaye piyasasına güvenini sarsacaktır" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 12 Kasım'da yayımladığı başkanlık kararnamesinde, ABD hükümetinin Çin ordusunun sahip olduğu veya kontrol ettiğini belirlediği şirketlerin hisselerinin ülke borsalarında işlem görmesini yasaklamıştı.

Washington yönetiminin kararın iki ülke ilişkilerinde yeni bir gerilime yol açacağı tahmin ediliyor.

Çin'den ABD’ye 'borsa' tepkisi!

 

ABD borsasında ‘operasyon’ başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan03 Ocak 2021 12:28

    Bu çağda insanların kıyafetleri üzerinden kalitesini işini eğitimini kısıtlamaya çalışan zihniyet örümcek kafalıdır.Sırf insanların özgür iredesi ve inancı gereği başörtüsü kullanmasına karşı çıkan zihniyet gericidir.Laiklik düşmanıdır.Din ve vicdan özgürlüğüne saldırıdır.Aynı şekilde bir bayanın başının açık olması da kendi özgür tercihidir.Aşın bunları çalışın bu muhalefet değil bu Orta çağ zihniyeti.

  • Scofiled03 Ocak 2021 11:11

    Yokluk kimine gore zirvede kimine gore dipte. Azla yetinmeyi unutturdular. Cok sukur eskiden daha iyi durumda herkes ama belimizi dogrultamiyoruz. Ulkedeki herkes uc kagitci olmus. Ben kiradayim mesela 850 verirken 1200 e cikarmak vijdana sigarmi. Veya cati katina uckagitci mutahit ev yapmis tum apartman ticarethane geciyor. Ben kwti 106 kurustan veriyorum. Mesken 37 krs. Farki anlayin. Millet uc kagitci olmus. Ayni urunu 5tl ye satanda var 3 tl ye satanda.

  • Uyan02 Ocak 2021 18:48

    Gunden gune fakirlesiyoruz bunu gormezmisin yalaka

  • MeToKo03 Ocak 2021 10:01

    ramo kardeş bende para çok ama bu ülkenin kötü ekonomisi olduğu gerçeğini değiştirmez eskiden araba yoktu çamaşır bulaşık makinesi yoktu simdi var bunla mi kiyaslicaz ekonomiyi vergilerde kaçıncıyız kaç ay çalışarak ev alıyoruz kaç ay çalışarak araba alıyoruz bir maaşla kaç kilo et tavuk alıyoruz birde yabancı ulkedekiler nasıl alıyor

  • Uyan03 Ocak 2021 03:27

    Biz hiczenginlesmediki Karalastik.... Ev araba buzdolabi cep telefonu yok.... Yamali elbiseler .... Fakir edebiyati yapiyirsun...sende parayoksa bu sayfada isin ney ..sen de culsuz degulsin anlasilan...ama ikimiz arasinda bir fark var ben ozgurce haksiz duzene dur diyebiliyorum korkmadan.. ...elestirmekten korkma iyi gceler

  • Uyan03 Ocak 2021 03:16

    Ramo gardas gunden gune fakirlesiyoriz bunusoylerken korkma elestiri yapmak en dogal hakkindir ..bunun benim maddi durumumla lakasi yok ....su pencereden bakarsan ?? hakkin olanin gasp edilmesine ??sessiz kalmamalisin .aklinla dalga geciliyor bunu hic dusunmezmisin...??asgari ucrete 21.56 zam aciklaniyor ulke saha kalkiyor naralari atilarak en basiti ornek olarak otoyol kopru zammi yuzde 25 yapiliyor...var olan gercekler insallara dayatma yontemi uygulanıyor...kara lastik karadenizde cok giyilir bencok yigdim bundan gurur duyuyorum...lakin bu ulkede.14.34 enfilasyon aciklanmasi var olan enfilasyon yokmus gibi davranilmasi beni bedenen ve vicdanen huzursuz ediyor ....hak ...hukuk ...adelet...adil gelir paylaşımından yanayim....egerki sen hirsiza hirsiz demiyorsan hirsizdan ne farkin var .....her dusunceye saygimvar ....saygilarimla

  • RAMO CANCAN02 Ocak 2021 20:30

    Senin yaşın genç galiba.biz hiç zenginleşmedik ki.55 sene önce herkesin otomobili yok idi.kocak şehirde 15 bilemedin 30-50 otomobil var idi.herkesin cep telefonu, lüks evleri, trilyonluk otomobilleri evlerde çamaşır makinesi buzdolabı, tv  mobilye, yok da yok idi.ben liseye kadar kara lastik ile gittim yok idi.elbiselerimiz bir bilemedin iki tane idi o da yamalıklı idik fakat bundan daha çok mutlu idik.haline şükret dostum yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda.eğer sen bu sayfada yorum yapıyor isen sende para var demektir.bu sitede culsuzlar asla gezmezler.yeme bizi.

  • BORSACI02 Ocak 2021 19:13

    kafan iyimi senin millet evde durmaktan para harcayacak yer bulamıyor.

  • Memiş demiş02 Ocak 2021 18:08

    Vitrin mankeni kemal