E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, 'sessiz taşıyıcılar'ın peşine düştü---

Çin, 'sessiz taşıyıcılar'ın peşine düştü

Çin, 'sessiz taşıyıcılar'ın peşine düştü
09 Nisan 2020 - 10:37 borsagundem.com

Çin, "sessiz taşıyıcılar" denilen semptomsuz vakaların salgında ikinci bir dalga yaratmasını önlemek için yeni önlemler açıkladı.

Çin yurt dışından gelen vakaların önüne geçmeye çalışmanın yanı sıra öksürük ve ateş gibi klinik belirti vermeyen taşıyıcı vakaları da önlemeye çalışıyor.

Çin dün 56 asemptomatik vaka bildirirken, 1 Nisan'dan itibaren günlük yayımlanmaya başlayan asemptomatik vaka sayılarında toplam sayı 657'ye yükseldi.

Çin'de belirti göstermeyen vakaların kontrolünü sağlayabilmek için Kabine'nin açıkladığı önlemler arasında sağlık kuruluşlarının semptomsuz vakaları tespit ettikleri andan itibaren iki saat içinde bildirmek zorunda olmaları yer alıyor.

Kurallara göre sağlık kuruşları vakayı bildikten sonra, yerel yönetimler vakayla yakın temasa geçmiş herkesi 24 saat içerisinde tespit etmeliler.

Semptomsuz hastalar 14 gün boyunca karantina altında kalacaklar ve belirti göstermeye başlarlarsa doğrulanmış vaka olarak sayılacaklar. Onlarla yakın temasta bulunmuş kişiler de iki hafta karantinada kalmak zorundalar.

Çin'de kullanılan mesajlaşma uygulaması WeChat'e bu haftanın başında insanların trende ya da uçakta daha sonra doğrulanmış vakaya dönüşen asemptomatik bir taşıyıcının yanında oturup
oturmadıklarını kontrol edebilecekleri bir özellik getirildi.

Çin, dün 63 yeni doğrulanmış vaka bildirdi ve toplam vaka sayısı 81,865'e yükseldi. Çin'de yeni bildirilen vakaların 61'ini yurtdışından gelen vakalar oluşturuyor.

ABD'de son 24 saat içinde 1918 kişi yaşamını yitirdi

Çin'den korona ile ilgili çok güzel haber: Bugün ölen yok

Korona virüs Suud hanedanına sıçradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum09 Nisan 2020 13:42

    Dünyadaki tüm devletler sayı vermiyor artık Çin İran abd Endonezya Nijerya Bangladeş brezilya hindistan maalesef sayıyı dogru aktarmayarak dsö yü yanılıyorlar işin vehameti artıyor maalesef böyle çaresizliklerini gizliyorlar imajları çizilecek diye üç buçuk atıyorlar

  • Yorum09 Nisan 2020 10:55

    La peşine düşsen ne olur 1.400 milyonu kontrol edemezsin ölü sayısı enfekte sayısı sabitlendi niye çünki az daha devam etseydi ekonomi batardı 1.4 milyon insan üretmeden tüketirse en fazla 1 ay sonrası çöküş olurdu