E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin piyasa borçlanma maliyetlerini 2015'ten beri ilk kez düşürdü---

Çin piyasa borçlanma maliyetlerini 2015'ten beri ilk kez düşürdü

Çin piyasa borçlanma maliyetlerini 2015'ten beri ilk kez düşürdü
18 Kasım 2019 - 08:30 borsagundem.com

Çin, zayıf veriler sonrası güveni artırmak için kısa vadeli açık piyasa işlemlerinde borçlanma maliyetlerini düşürdü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), kısa vadeli açık piyasa işlemlerinde borçlanma maliyetlerini Ekim 2015'ten bu yana ilk kez düşürdü. Banka bu adımı, bir dizi zayıf ekonomik verinin ardından azalan güveni artırmak için attı.

PBOC Pazartesi günü yedi gün vadeli repo işlemlerine uyguladığı faizi yüzde 2.55'ten yüzde 2.5'e düşürdü. Yetkililer ayrıca, likidite endişelerini gidermek için finans sistemine açık piyasa operasyonları ile 180 milyar yuan (26 milyar dolar) nakit enjekte etti.

Bu karar sonrası, 10 yıl vadeli Çin devlet tahvillerinin faizi 4 baz puan düşerek yüzde 3.2 ile son bir ayın en düşük seviyesine inerken, hisse senetleri göstergesi Şanghay Bileşik Endeksi kayıplarını geri alarak yüzde 0.2 yükseldi. Yuan dolar karşısında yüzde 0.1 aşağıdaydı.

Bankaların merkez bankasından borçlanmalarında ödedikleri faize yönelik bu küçük çaplı indirim, ekonomik büyümenin gelecek yıl yüzde 6'nın altına gerileyebileceğine ilişkin işaretlerin arttığı bir ortamda, yetkililerin uygulamakta olduğu sınırlı teşvik politikasının devam edebileceğini işaret ediyor. Cumartesi günü, PBOC, çeyrek dönem raporunda, büyüme risklerine yönelik uyarılarda bulundu, ancak aynı zamanda yükselmekte olan enflasyona da dikkat çekti. Bu durum, para politikasının tepki göstermede kısıtlı bir alanının olduğunun altını çiziyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)