E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin özel sektör imalat PMI da beklentileri aştı---

Çin özel sektör imalat PMI da beklentileri aştı

Çin özel sektör imalat PMI da beklentileri aştı
01 Nisan 2020 - 09:17 borsagundem.com

Çin özel sektör imalat PMI Mart'ta 50.1 ile beklentileri aştı ancak asgari seviyede büyümeye işaret etti

Çin'de küçük ve orta ölçekli ihracatçı şirketlerin durumu konusunda gösterge olan özel imalat
sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Mart ayında 50.1 ile beklentileri aşarak sektörün tekrar büyümeye döndüğünü ancak büyümenin sınırlı olduğuna işaret etti.
Ancak imalat sektöründe asgari miktardaki büyüme işletmelerin korona virüs salgınından dolayı ne kadar büyük bir baskı altında olduklarını gösteriyor.
Çin Caixin/Markit imalat sanayi PMI Şubat ayındaki rekor dip seviyesi olan 40.3'ten Mart ayında 50.1'e yükseldi. Reuters anketine katılan uzmanlar endeksin 45.5 olmasını bekliyorlardı.
Endekse göre 50 puanın üzeri büyümeye, altı daralmaya işaret ediyor.
Çoğunlukla küçük ve ihracata dayalı işletmelere odaklanan bu veriden birkaç gün önce genellikle kamu şirketi olan büyük ölçekli imalatçıların durumunu yansıtan resmi PMI verisi yayımlanıyor.
Ekonomistler şimdiden Çin'in ilk çeyreklik gayrisafi yurtiçi hasılasında keskin bir daralma olmasını bekliyorlar.
Bazı ekonomistler ilk çeyrekte Çin'in geçen yıla göre yüzde 9 ya da daha fazla daralmasını öngörüyorlar.
CEBM Group'un Makroekonomik Analiz bölümünün başı olan Zhong Zhengsheng, "Özetlersek, imalat sektörü Mart ayında çifte baskı altındaydı: işletmelerin faaliyetlerine yeniden başlaması
yeterli seviyede değildi. Kötüleşen dış talep ve yumuşak iç tüketici talebi de üretimin daha fazla genişlemesini sınırladı" dedi.

Asya borsaları karışık görünümde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alp01 Nisan 2020 11:27

    a.koy...mu  yamyamları...kendiniz her boku yediniz...simdide çıkmış,,türk halkına önerim..koyun eti..dana eti  az yiyin diyor...şuna bir bak,,,hadi çinli prf...artık ne desem az,,da..bizim milliyetin manşetine  ne dersiniz ahmak oğlu ahmak...o...çoc..ğu,,,ben tarihten bu tarafa koyun..dana yerim...bunu hangi bilimsellikle izah edecen..o..zaman atsana manseti çinli fare yeyn köpek yen  diye..