E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin olimpiyatları İstanbul'a verdi!---

Çin olimpiyatları İstanbul'a verdi!

Çin olimpiyatları İstanbul'a verdi!
08 Eylül 2013 - 11:30 borsagundem.com

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua, Buenos Aires'te yapılan oylama sonrası geçtiği flaş haberde olimpiyatları İstanbul'un kazandığı bilgisini verdi...

Çin'in resmi haber ajansı Şinhua, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamada ilk geçtiği flaş haberde olimpiyatları İstanbul'un kazandığı bilgisini verdi. 
Şinhua ajansının oylama bitmeden yerel saatle 03:10'da "İstanbul olimpiyat hakkını kazandı" diye flaş geçmesi, ulusal basında kargaşaya neden oldu. Ülkede baskılarını bekleten gazetelerin bazıları, "olimpiyatlar İstanbul'un" diye baskı yaptıktan sonra düzeltmeyi görünce yeniden baskı yapmak zorunda kaldı. 
Çin'in Twitter'ı olarak bilinen "weibo.com"da Çangşa Akşam gazetesinin yazı işleri müdür yardımcısı, Şinhua'nın ulusal ajans olarak abonelerine yanlış bilgi geçmesi nedeniyle basılan yaklaşık 100 bin baskının toplatıldığını ve yeniden basıldığını yazdı. Gazete yetkilisi, zararlarının büyük olduğunu ve Şinhua'nın abonelerine açıklama borçlu olduğunu belirtti. 
Ülkede, Şinhua'nın flaşının ardından birçok kuruluş önce kazanan şehri İstanbul olarak duyururken, Şinhua daha sonraki haberlerinde kazanan şehri Tokyo olarak yayımlayarak hatasını düzeltti. 
Diğer yandan ulusal basın düzeltmenin ardından Japonya'nın 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı kazandığını ve Tokyo'nun olimpiyatlara ikinci kez ev sahipliği yapacak ilk Asya kenti olduğunu okuyucularına duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa09 Eylül 2013 17:40

    Karabagda bınlerce Azerı katledıldı. Turkıye'nın gıkı cıkmadı. Bosnada Kosovada 500 bın musluman katledıldı. Yıne Turkıyenın gıkı çıkmadı. O zamankı ıktıdarlarda sızın gıbı bıze ne dedıler.. Şimdi Surıyeye karışmayan devlet kalmamış. Turkıye'ye burnunu sokma.. Ne guzel akıl verıyosun be..!!

  • Mustafa09 Eylül 2013 17:24

    Turkiye'de 500 bın multecı kamplarda yasıyor. Halada akın akın gelıyor. Ne olacak bu ınsanların hali hıc dusundunuz mu?

  • mustafa09 Eylül 2013 17:20

    Ulan ulkede savasa mı girdi de bas bas barıyosunuz. Olmayan savasın bahanesımı olur. Nıye gezıyı dıllendırmıyosunuz. Sehırlerı yakıp yıkanları nıye kınamıyosunuz.

  • geceprensi09 Eylül 2013 00:33

    suriye olayı olmamış olsaydı olimpiyatların istanbulda olması kaçınılmazdı.

  • geceprensi09 Eylül 2013 00:32

    tayip erdogan ülkeyi savaşın eşiğine getir ondan sonra olimpiyatları istanbulda yapılması için uğraş bu uğraşlar bu masraflar boşa.

  • geceprensi09 Eylül 2013 00:31

    hem savaşa gir hemde sana alimpiyatları versinler ne güzel istanbulbe.

  • geceprensi09 Eylül 2013 00:30

    istanbula verecek kadar akılsızlarmı tayip erdogan suriye olayını her defasında savaş olarak gösteriyor savaş olan ülkeye olimpiyatları verirlermi.

  • Byk08 Eylül 2013 16:20

    Japonlar,olimpiyatlarda hiç dopingli çıkmamış.Türkiye'ye göre 10 katı madalya kazanmışlar.

  • inci akdur08 Eylül 2013 15:34

    a.n. karataş olimpıyat oylaması sırasında bile vatandaşına gaz bombası at olimpyat bekle türbanlı bacım teranesı oku tanıtım filminde bır tek kare verme ama elın adamı carsaflıları verdi

  • geçmiş olsun ucuz kurtulduk08 Eylül 2013 14:37

    gezicilere sert davrananlar kına yaksın dünyaya rezil ettiler türkiyeyi bir de gidip olimpiyat istiyorlar, olimpik ruh nedir bilmezler merdiven renklerine bile tahammülleri yok, neyse ucuz kurutlduk rantçılar zengin olacak siyasiler 10 sene propagandasını yapacak diye 15 milyar dolar zarar edecektik olimpik zamlar ve vergileri de bizi vuracaktı, olimpiyat yapıp da para kazanan tek ülke yok bunu ben değil abd li yabancı tv de grafikle gösterdiler en büyük zararı da yunanlılar yapmış, herkes bilip bilmeden konuşuyor

  • doğa08 Eylül 2013 14:01

    karataş dopingli sporcularla geri isyenen madalyalarlamı vereceklerdi olimpiyatı

  • A.N.Karataş08 Eylül 2013 11:46

    Geziciler kına yaksın güvenliğe düşürdükleri gölge yüzünden ülkeye gelecek 30 milyar $ gitti çocuklarınızın geleceğiyle oynadınız verdiğiniz maddi zararda inşallah burnunuzdan gelir