E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Merkez Bankası, reel sektöre daha fazla destek sunacak---

Çin Merkez Bankası, reel sektöre daha fazla destek sunacak

Çin Merkez Bankası, reel sektöre daha fazla destek sunacak
29 Aralık 2021 - 14:17 borsagundem.com

Çin’de merkez bankası işlevi gören Çin Halk Bankası’nın Başkanı Yi Gang, ülke ekonomisini istikrara kavuşturmak için 2022’de reel ekonomiye daha fazla destek sunulacağını söyledi.

Çin Halk Bankası’nın Başkanı Yi Gang, Xinhua Haber Ajansı’na verdiği demeçte; azalan talep, arz sıkıntısı ve zayıflayan beklenti ile karşı karşıya kalan Çin ekonomisinin kısa vadeli aşağı yönlü baskı altında olduğunu ve istikrarı korumanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Yi, Çin merkez bankasının ihtiyatlı para politikasının esnek ve uygun olmasını güvence altına almanın yanı sıra yeterli likidite de sağlayacağına işaret etti. Bu yıl şirket kredilerinin ortalama faiz oranının yüzde 5’in altında olduğunu ve bunun tarihsel bir düşüş rekoruna imza attığını hatırlatan Yi Gang, merkez bankasının küçük işletmelere yeniden finansmanı teşvik etmeye ve gerektiğinde kotayı artırmaya devam edeceğini söyledi.

Ayrıca merkez bankasının karbon nötr hedefini destekleme görevinin bir parçası olarak, yıl sonuna kadar, karbon emisyonunu azaltmak amacıyla finans kuruluşlarına ilk etapta düşük maliyetli krediler sağlanacak. Yi, finansal risklerin kontrol altında olduğunu ve emlak piyasasına yönelik piyasa beklentisinin iyileştiğini yineleyerek “Şirket hissedarları ve yerel yönetimler, risk olaylarının sorumluluğunu paylaşmalı” dedi.

Çin, bankalara verdiği likiditeyi 2 ayın zirvesine çıkardı

 

Çin'den denizaşırı halka arzlar için kısıtlama kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)