E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin MB: Çin'in finansal sistemi genel olarak istikrarlı---

Çin MB: Çin'in finansal sistemi genel olarak istikrarlı

Çin MB: Çin'in finansal sistemi genel olarak istikrarlı
23 Mart 2020 - 08:32 borsagundem.com

Çin Halk Bankası Başkan Yardımcısı, Çin'in finansal sisteminin işleyişinin genel olarak istikrarlı olduğunu belirtti.

Çin Halk Bankası Başkan Yardımcısı Chen Yulu, bugün Beijing'de yaptığı açıklamada, Çin'in finansal sisteminin işleyişinin genel olarak istikrarlı olduğunu belirterek finansal piyasadan beklentilerin istikrarı korunduğuna, para kredisinin istikrarlı ve hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekti.

Chen, Çin ekonomisinin salgının etkisine dayanma gücü gösterdiğini, aynı zamanda küresel ekonomik ve finansal istikrara dev katkılarda bulunduğunu kaydetti. Chen ayrıca, mal fiyatlarının mevsimsel olarak düşmesinin beklendiğini söyledi.

Çin Devlet Konseyi'ne bağlı basın ofisi, bugün uluslararası salgının etkisiyle başa çıkmak ve finansal piyasa istikrarını korumak konulu bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Chen Yulu, salgın önleme ve kontrolü ile işbaşı yapmadan gelen ihtiyaçlara yönelik olarak, finansal sistem tarafından getirilen bir dizi etkili politika ve önlemin önemli sonuçlar getirdiğini söyledi.

Son zamanlarda yurt dışında salgının yayıldığını, uluslararası finans piyasasının daha çalkantılı olduğunu ve küresel ekonomik gerileme riskinin arttığını kaydeden Chen, bu koşullar altında, dünyadaki durumun Çin'in ekonomik kalkınmasına yeni zorluklar getirdiğini vurguladı.

Chen'e göre, şu anda, Çin'in salgın önleme ve kontrol durumu genel olarak istikrarlı. Reel ekonomilerin faaliyetleri giderek iyileşmektedir.

Çin ekonomisinin uzun vadeli olarak iyileşme eğilimi değişmemiştir. Finansal sistem, mevcut politika çerçevesinde ve piyasalaştırma ve hukukun üstünlüğü ilkelerine uygun olarak salgın önleme ve kontrolü ve ekonomik durumdaki aşamalı değişiklikleri doğru bir şekilde kavrayacak, dolayısıyla ilgili politikaları zamanında ayarlayacaktır.

Finansal sistem ayrıca ekonomik kalkınmanın gerçek ihtiyaçları uyarınca, karmaşık durumun getirdiği zorlukları ele almak için uluslararası işbirliğine aktif olarak katılacaktır.

Bu yılın Ocak-Şubat döneminde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,3 arttı. Chen Yulu, salgının arz ve enflasyon üzerindeki etkisinin kısa bir süre daha devam edeceğini, ancak Çin'in salgın önleme ve kontrolü durumunun devamlı iyileşmesi ve ulusal ekonomide üretimin sürdürülmesi gibi unsurlarla, mal fiyatlarının yükselişinin gittikçe yavaşlayacağını, ikinci, üçüncü ve dördüncü çeyreklerde mevsimsel düşüşlerin beklendiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)