E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin Maliye Bakanı'ndan yerel yöneticilere teşvik uyarısı---

Çin Maliye Bakanı'ndan yerel yöneticilere teşvik uyarısı

Çin Maliye Bakanı'ndan yerel yöneticilere teşvik uyarısı
07 Mart 2019 - 08:29 borsagundem.com

Çin Maliye Bakanı, "Proaktif mali politika teşvik barajının kapağını açmak anlamına gelmiyor" dedi

Çin Maliye Bakanı Liu Kun, proaktif mali politikanın Pekin'in teşviklerin önündeki baraj kapağını açması anlamına gelmediğini ve otoritelerin yerel yönetimlerin borç riskleri konusunda oldukça
endişeli olduğunu söyledi.

Liu Kun, Çin Ulusal Halk Kongresi sırasında yaptığı açıklamada, Çin'in yeni gizli borçlara imkan vermeyeceğini ve yerel yönetimlerin illegal finansman garantilerii sunmalarını sıkı şekilde yasaklayacaklarını belirtti.

Maliye Bakanı ayrıca, yavaşlayan ekonomik büyüme ve merkezi hükümetin planladığı daha fazla vergi indiriminin etkisi ile bazı yerel yönetimlerin bu yıl bütçeleri üzerinde daha fazla baskı ile karşı
karşıya kalacaklarını da vurguladı.

Bazı yerel yönetimlerin hali hazırda ücretleri ödeme, operasyonlarını sürdürme ve sosyal güvenlik ödemeleri konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten Liu Kun, "Tüm bölgesel yönetimler 2019'da ememklilik fonu ödemeler ve gelirler arasında dengeyi başarabilmeliler" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)