E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin krizi sansürledi mi---

Çin krizi sansürledi mi

Çin krizi sansürledi mi
02 Temmuz 2013 - 14:37 borsagundem.com

Nakit sıkışıklığı ve kredi sorunu haberleri Çin hükümetini harekete geçirdi.

Gerek taklit ürünler konusundaki başarısı gerek son dönemde büyüm verileri ile oynadığı haberleri Çin’e olan güveni zedelerken şimdi de ülke yöneticilerinin kendi halkına karşı sansür uyguladığı konuşuluyor.
Çin’de kredi piyasasında yaşanan sıkıntılar interbank piyasalarında yaşanan gerilim ile yeniden gündeme oturan Çin finans sektörüne istikrar kazandırmanın yollarını arıyor. Bu arayışta piyasalara likit enkejte edilmesi ilk adım olurken, ikinci adım da medyaya sansür uygulamak çabası oldu.
Çin Komünist Partisi’nin ülkedeki medyaya ‘sözde nakit sıkışıklığı’  ilke ilgili haberleri durdurmalarını için talimat verdi.
Çin propaganda yetkililerinin düzenli olarak medya kurumlarına gönderdiği talimatlar ile hassas siyasi konularda nasıl yayın yapacakları konusunda yönlendiriyor. Fakat şimdiye kadar finans medyasına yapılan uyarılar çok nadir olarak gündeme gelmişti.
Geçtiğimiz hafta çıkan nakit ve kredi sıkıntısı haberlerinin Pekin yönetiminde endişe yarattığı dile getirilirken, piyasalarda panik yarattığı gerekçesi ile talimat gönderildi.
Gönderilen talimatların içeriğinde kötü niyetli haberlerden kaçınılması gerektiği, medyanın para politikası haberlerine dikkat etmesi gerektiği yer aldı. Medyaya, hükümetin yeterli likiditeye sahip olduğu ve para politikasının sıkı değil sabit olduğu yönünde haberler yapılması söylendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)