E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin krizden kredi büyümesi ile çıkacak---

Çin krizden kredi büyümesi ile çıkacak

Çin krizden kredi büyümesi ile çıkacak
08 Eylül 2020 - 14:20 borsagundem.com

Korona virüsü dünyanın başına bela eden ve küresel kriz yaşatan Çin, krizden çıkabilmek için kredi hacmini artırmayı planlıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin ekonomisinde yeni kredilerin Ağustos'ta bir önceki aya göre artmış olması bekleniyor. Merkez Bankası likiditeyi güçlü tutarak küçük firmaları desteklemeyi hedefliyor. Reuters ajansının haberine göre Çin'de yeni Yuan kredilerinin Ağustos sonu itibariyle artması ekonomik toparlanmaya destek oluyor.

Reuters'ın 35 ekonomist arasında yaptığı araştırmaya göre Çin bankalarının geçtiğimiz ay yaklaşık 1.22 trilyon yuan (yaklaşık 178 milyar dolar) yeni kredi verdiği tahmin ediliyor. Bu tahmin geçen senenin aynı dönem rakamı olan 1.21 trilyon yuan ile benzer seviyede. Temmuz'da ise bu rakam 992 milyar yuan idi.

Çin Hükümeti bankaları kredileri ucuzlatmaları, masrafları azaltmaları ve küçük işletmeleri desteklemeleri yönünde uyarıyor.

Ağustos ayının ilk yarısının verileri dünyanın ikinci büyük ekonomisinin hızlı artışa geçen ihracat rakamları ile genel olarak koronavirüs krizinden çıkmaya başladığına işaret ediyor. Bununla beraber zayıf ithalat rakamları iç talepteki yetersizliği göstermekte.

UBS firması ekonomistleri kredi büyümesinin son çeyrekte olası bir duraklamaya kadar dahada artmasını beklediklerini söylüyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet08 Eylül 2020 19:42

    Krizde sorunun temeline yatirim yapmak işleri tersine çevirir. Aşı bulunması oncelikli konu zaten, digeri de üretim artirmak için düşük faiz ve uzun vadede bol para iyi bir tercih tabiiki. Ozellikle 12 ay odemesiz derseniz herkes çeker zaten krediyi. Çin iyi yerlere odaklanmış bence. Sonucunu gelcek sene alir bence

  • muck08 Eylül 2020 18:20

    işsize 5 bin yuen kredi verin... işverenede kobi çin destek kredisi verin. işsize 1100 yuen verin. İşten çıkartma yasağı gelsin. Çin merkez bankası ihtiyaç duyan her çinli vatandaşın yanındayım diye kamu spotu yapsın. 1 aya kalmaz, dunya devi olur, almanların, fransızların ingilizleirn kıskandığı devlet olur. Yapamıyorlarsada, Damat beyi ihraç edelim, Böylece ihracat geliri artar ülkemizinnde

  • Okie Dokie08 Eylül 2020 17:49

    Dost ve müttefik ülke Çin'i tebrik eder başarılarının devamını dilerim.