E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin kredili işlemlerde esneklik tanıdı---

Çin kredili işlemlerde esneklik tanıdı

Çin kredili işlemlerde esneklik tanıdı
21 Mart 2016 - 06:51 borsagundem.com

Çin kredili işlemlere getirdiği kısıtlamaları gevşetti

Çin'de aracı kurum hisse senetleri, politika yapıcıların, geçen yıl hisse senedi piyasasındaki güçlü yükselişlere destek olan kredi işlemlere getirilen kısıtlamaları gevşetmesinin ardından ralli yaptı.

Devlet destekli China Securities Finance Corp., aracı kurumlara 7 ila 182 gün vadeli kredi sağlamaya yeninden başlayacağını duyurdu. Kredili işlemler için aracı kurumlara kredi sağlayan bu kuruluş, Cuma günü yaptığı açıklamada, krediler için uyguladığı faizi yüzde 3 kadar düşüreceğini kaydetti.

Kredi ile alınan hisse senetleri miktarı, traderların Çin hisselerinden çıkmaları ve regülatörlerin yatırımcıların kredi almasını zorlaştırmasının etkisi ile, geçen yıl satış dalgası başlamadan önceki zirveden bu yana yüzde 60 düştü. Geçen hafta, yetkililerin bu kısıtlamaları gevşetebileceğine ilişkin spekülasyon, işlem hacminin yükselmesine neden oldu ve Shenzhen'de düşük sermayeli şirketlerin hisselerini içeren endeks rekor haftalık kazancını gerçekleştirdi.

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, kısıtlamaların gevşetildiğine ilişkin açıklamaların ardından, Pazartesi günü yüzde 1.8 yükseldi ve Haziran ayındaki zirvesinden bu yana kaybını yüzde 42'ye daralttı.

Shenzhen'de Huatai Securities Co. analisti Luo Yi, "Düşük kredi faizi, aracı kurumların fonlama maliyetini azaltacak," dedi ve "Politka değişikliği ayrıca hisse senedi piyasası için tabanın görüldüğünü de işaret edebilir. Şimdi oldukça düşük seviyelerde olan kredi işlemlerde ılımlı bir artış beklentilerin iyileşmesine yardımcı olacaktır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)