E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin: Korona virüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı---

Çin: Korona virüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı

Çin: Korona virüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı
28 Kasım 2020 - 14:12 borsagundem.com

İngiltere'nin dünyaca ünlü Lancet tıp dergisinde bir makale kaleme alan Çinli akademisyenler, koronavirüsün (Covid-19) ilk ortaya çıktığı ülkenin Hindistan olduğunu iddia ederek," Virüs Vuhan'da değil, geçtiğimiz yaz Hindistan'da görüldü" dedi.

İngiltere'nin prestijli tıp dergisi Lancet'ta SARS-CoV-2 virüsünün 'zoonotik geçişi başlıklı yazı kaleme alan Çinli akademisyenlerin iddiaları bilim insanlarının tepkilerine neden oldu. Çinli akademisyenler , korona virüsün (Kovid-19) ilk ortaya çıktığı ülkenin Hindistan olduğunu iddia ettiler. Çinli akademisyenler, söz konusu makalede, Hindistan'ın 'kötü hijyen koşulları' ve 'daha az verimli' kamu sağlık sisteminin yanı sıra 'tropikal iklim' ve 'çok genç nüfusun' virüsün yayılmasına katkıda bulunan faktörler olduğunu öne sürdü. Hindistan'da Kovid-19'un ilk 'insandan insana bulaşmasının' Temmuz ya da Ağustos ayında olduğu araştırmacılar tarafından tahmin edildiği ifade edildi.

BATILI BİLİM İNSANLARINDAN ÇİNLİ AKADEMİSYENLERE TEPKİ

Çinli araştırmacıların bulguları, yaklaşımları 'doğası gereği önyargılı' olarak tanımlayan Glasgow Üniversitesi'nden Profesör David Robertson da dahil olmak üzere bazı batılı akademisyenler tarafından eleştirildi. İngiliz medyasına konuşan Robertson'ın "Yazarlar, Çin'de açıkça ortaya çıktığını ve virüsün orada yayıldığını gösteren kapsamlı epidemiyolojik verileri de görmezden geldi. Bu makale SARS-CoV-2 anlayışımıza hiçbir şey eklemiyor" dedi.

İngiltere'de halka vitamin desteği

 

DSÖ'den AstraZeneca'ya: Daha fazla detay verin

 

Diş hekimleri de yüksek bulaş riski altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cahil herif28 Kasım 2020 22:44

    dünya cenabı Allah tarafından yaratıldığından beri yarasalardan bulaşmayan bu covid-19 virüsü ,nedense bula bula 2020 yılını mı bekledi? bu fürüs hindistandan değil yarasalardan peyda olmuştur.inanan inanır inanmayan  kadir inanır olsun.

  • Bika28 Kasım 2020 14:29

    Korona antikoru bulunan insanlara, 2019 yılında Asya'nın kırsal ya da dağlık kesimlerinde yaşayanlarda rastlanmış. Yarasa tarafından bulaştığı tahmin edilen taşıyıcı insanlar hayvan pazarına gittiklerinde hastalığı bulaştırdığı tahmin edilmekte.