E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin İnşaat Bankası’ndan 3 milyar dolarlık dijital tahvil hamlesi---

Çin İnşaat Bankası’ndan 3 milyar dolarlık dijital tahvil hamlesi

Çin İnşaat Bankası’ndan 3 milyar dolarlık dijital tahvil hamlesi
12 Kasım 2020 - 17:36 borsagundem.com

Çin İnşaat Bankası, 3 milyon dolarlık gelir elde edebilmek için blokchain temelli tahvilleri piyasaya sürecek. Yatırımcılar dijital tahvillere 100 dolarlık miktarlarla bile Fusang Exchange aracılığıyla yatırım yapabilecek.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin İnşaat Bankası (CCB), Malezya’nın Fusang Exchange isimli lisanslı bir menkul kıymetler borsasıyla işbirliği yaparak, blockchain temelli dijital tahvillerden 3 milyar dolar kazanmayı hedefliyor.

CCB, tahvilleri üretmek, piyasaya sürmek ve gelirleri bankaya aktarmak amacıyla, Longbong isimli, özel amaçlı bir araç üretti. Yatırımcılar 100 dolar gibi küçük meblağlarla, Fusang Exchange aracılığıyla dijital tahvillere yatırım yapabilirler. Dijital tahviller aynı zamanda bitcoin ile de alınıp satılabilecek.

CCB’nin Labuan’daki ofisine göre, bu girişim kripto para ve merkezi olmayan finansa yönelik yatırımcı güvenini arttıracak. Tahvillerin piyasaya sürülmesiyle yatırımcılar, sabit hesapların geneli için piyasaların sunduğundan daha yüksek bir faiz oranı sunduğu söylenen yıllık bir LIBOR oranıyla banka hesabı açmaya da hak kazanacak.

Dijital tahviller CCB güvencesi altında olacak

Tahviller, dünyanın ikinci en büyük bankası olan CCB’nin bilançosunun güvencesi altında olacak. CCB’nin Labuan Başkanı Felix Feng Qi, “CCB Labuan, blockchain temelli ilk halka açık tahvili piyasaya sürmekten mutluluk duyuyor” dedi. Açıklamasının devamında, “böylelikle fintek ve finansal pazarın geneli arasındaki uçurumu daraltmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Feng Qi, “CCB Labuan, müşterilerimize yeni hizmetler ve ürünler sunmak için teknolojik sınırları genişletme çabasına devam edecek” dedi.

İndirimli bir fiyattan piyasaya sürülecek olan blockchain temelli tahviller, Fusang Exchange’de dolar ve bitcoin karşısında olgunluğa erişmesi beklenmeden işleme açık hale gelecek. CCB için, blockchain uygulaması finansal sisteme entegrasyonu sağlayacak ve hizmet dağıtım maliyetlerini düşürerek işlem yeterliliğini yükseltecek.

CCB Labuan blockchain temelli tahvillerin sürecini yöneten ve sponsorluğunu üstlenen isimlerin en büyüğü olarak kalacak.

Bitcoin pik hareketini ne zaman yapacak?

 

Topal ördek Trump Wall Street’i bataklığa mı sürükleyecek?

 

Küresel piyasalarda aşı rallisi sona eriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)