E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin ile Hindistan orta yolu buldu---

Çin ile Hindistan orta yolu buldu

Çin ile Hindistan orta yolu buldu
17 Haziran 2020 - 12:30 borsagundem.com

Çin Dışişleri Bakanı Lijian, Hindistan ile aralarındaki gerilimi barışçıl yollarla çözmek için anlaştıklarını açıkladı.

Dünyanın en kalabalık iki ülkesi Çin ve Hindistan orduları Himalayalar’daki Keşmir sınırında karşı karşıya geldi. Yaşanan çatışmada 20 Hindistan askerinin yaşamını yitirdiği açıklanırken çok sayıda askerin de yaralandığı duyuruldu.

Çin Dışişleri Bakanı Zhao Lijian konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Zhao Lijian, son günlerde tırmanan gerilim ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Lijian, “Her iki taraf da bu konuyu diyalog ve danışma yoluyla çözmek istiyor. Hindistan ile birlikte son yıllarda yaşanan en büyük şiddet olayına dönüşen bu olayı barışçıl yollarla çözmek konusunda anlaştık” dedi.

Lijian, Hindistan ordusunun sınırdaki Çinli asker ve yetkililere taciz ateşi açtığını ve olayın kısa bir süre içerisinde çatışmaya döndüğünü öne sürdü.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI MI ÇIKACAKTI?

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Çin'in geçen hafta uzlaşılan kontrol bölgesi anlaşmasını ihlal ettiğini savundu. Çin Dışişleri Bakanlığı ise Hint askerlerinin Pazartesi günü sınırı iki kere ihlal ettiğini, Çin askerlerine saldırdığını ve provokasyonda bulunduğunu savundu.

Çin, kendi askerlerine dair bir kayıp açıklamasında bulunmadı. Keşmir'de Hindistan, Pakistan ve Çin'in hak iddia ettiği bölgeler var.

Keşmir'in dağlık, buz kaplı ve nehirlerle dolu yapısı, sınırların belirlenmesini zorlaştırıyor. Hindistan ve Çin geçmişte yalnızca bir kere, 1962'de savaşmış, Hindistan büyük bir yenilgi yaşamıştı.

DÜNYANIN NEREDEYSE YARISI KARŞI KARŞIYA

Son sayımlara göre Dünya üzerinde yaklaşık 7,6 milyar insan yaşıyor. Çatışmalarla gündeme gelen Çin'in nüfusu yaklaşık 1,4 milyarken Hindistan'ın nüfusunun ise 1,35 milyar olduğu tahmin ediliyor.

Uzmanlar iki ülkenin topyekun girişeceği bir savaşın insanlık adına büyük bir felakete neden olacağına dikkat çekiyor.

Çin-Hindistan sınırında gerilim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent17 Haziran 2020 17:07

    şetö nün işi . şeytan terör örgütü. melun şeytan azgın insanlara istediğini yaptırır. şavaş çıkarmak dahil. şeytana lanet olsun.

  • HASAN TOSUN17 Haziran 2020 13:16

    SAVAŞSINLAR NÜFUSLARI FAZLA,GELECEKTE YİYECEK BULAMIYACAKLAR,ARTIK ÜLKELERİNDE YILAN,BÖCEK,FARE,KÖPEK KALMAYACAK,DÜNYAYA SALDIRACAKALR,YECÜC MECÜC DEDİKLERİ BU İKİ ÜLKE OLSA GEREK,YECÜC MECÜC DÜNYAYA SALDIRACAK ÖNÜNE GELENİ YİYİP İÇECEK DİYE  SÖYLENİR ACABA BU İKİ ÜLKEMİ YECÜC MECÜC DEDİKLERİ DİYEDE DÜŞÜNÜYORUM,BİLGİSİ OLAN VARSA YAZSIN

  • Bika17 Haziran 2020 12:44

    Hindistan kaybedeceğinden savaş uzun sürmez.