E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin için yeterince bant var mı?---

Çin için yeterince bant var mı?

Çin için yeterince bant var mı?
06 Temmuz 2013 - 02:10 borsagundem.com

Çin'de likidite krizi piyasalar üzerine baskıyı artırırken endişeler büyüyor.

Çin ile ilgili endişeler büyüyor. Ülkede veriler konusunda piyasaları tatmin edememesi ve ülke verilerine güvenin azalması süreci zora sokarken hali hazırdaki likit krizi yatırımcıyı korkutuyor.
Çin'in merkez bankasından gelen ‘ülkenin bankacılık sistemindeki likidite "kabul edilebilir" seviyede' açıklamasına karşın analistler eğer süreç iyi yönetilemezse beklenenden daha kötü sonuçlar doğurabileceğine işaret ediyor.
Geçtiğimiz az yaşanan kredi sıkışıklığının ardından Çin'de bankalar arası fonlama maliyetlerinde  bu hafta tekrar düşüş gerçekleşti; fakat buna rağmen ileride yapılacak para arzı miktarı Şanghay ve Hong Kong bankacılık hisse senetlerine baskı yapmaya devam ediyor.
CNBC'ye konuşan Asya Bank analisti Jim Antos  ''Yavaşlayan ekonomik büyüme ve zayıflayan likidite ortamında, önümüzdeki yıllarda Çin'deki bankaların beraber hareket etmeleri için umarım yeterince yapıştırıcı bant veya sakızları vardır'' dedi. Antos ''Likidite krizi, bize düzenleyicilerin düşük büyüme senaryosunu yönetmenin ne kadar zor olduğunu gösterdi; fakat Çin'in bu konuda hiç bir tecrübesi yok, bu repo faizlerini yüzde 20 seviyelerine kadar çıkarabilecek bir acemilik.'' şeklinde konuştu.
Çin'deki en büyük 4 bankasının (Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank, Bank of China ve Agriculturel Bank of China)  hisse senetleri Çarşamba günü yüzde 1 ila 2 oranında değer kaybederken daha küçük bankalarda değer kaybı çok daha yüksek seviyelere ulaştı.
Çin için Merkez Bankası'nın devreye girmesi bekleniyor.
Nomura Çin hhindiltan ve Hong Kong yüksek risk tehlike bölgesi olduğuna dikkat çekti. Bölgede emlak piyasında da önemli riskler olduğuna dikkat çekilirken para politikasında sıkıntılar olduğuna yer verildi. FED'in teşvikleri azaltması ile yatırımcının büyümeden çok istikrar arayabileceği noktasında uyardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)