E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin hamlesinde gölge bankacılık şüphesi---

Çin hamlesinde gölge bankacılık şüphesi

Çin hamlesinde gölge bankacılık şüphesi
22 Temmuz 2013 - 08:36 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta Çin'den gelen faizlerin liberalleştirilmesi haberi farklı yorumlara neden oluyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Çin'in Cuma günü kredi faiz oranları için taban uygulamasını sona erdirdiğini duyurmasının faizlerin liberalleştirilmesi yolunda büyük bir adım olduğunu bildirdi.
S&P, Çin'in mevduat faizleri üzerindeki kontrolünü de bırakması ve faizlerin kontrolünde ticari bankalara daha büyük rol vermesi halinde, bunun merkez bankasının ülkedeki kredi şartlarını etkileme kabiliyetini sınırladığı düşünülen gölge bankacılığın üstesinden gelinmesi için önemli bir adım olabileceğini vurguladı.
ÇİN'İN KREDİLERİ CANLANDIRMA İÇİN ATTIĞI ADIMLAR BANKALARI SERMAYE ARTIRMAYA ZORLAYABİLİR
Çin'de yapılan son araştırmalar, Çin Merkez Bankası'nın kredi faizlerinde taban uygulamasını sona erdirerek ülkede kredileri canlandırmak için adım atmasının, gelecek 2 yılda Çin bankalarının 100 milyar dolara varan miktarda yeni fonlama bulmaları ihtiyacını ortaya çıkaracağını gösteriyor.
ChinaScope Financial tarafından yapıan araştırmaya göre net faiz gelirinde yüzde 10 düşüş ve varlıklarda yüzde 15 oranında blir artış yaşanması halinde Çin bankalarının sermaye yeterlilik oranlarını korumak için 2 yılda 50-100 milyar dolar aralığında sermaye bulmaları gerekecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)