E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, Güney Amerika'nın petrolünü aldı!---

Çin, Güney Amerika'nın petrolünü aldı!

Çin, Güney Amerika'nın petrolünü aldı!
27 Kasım 2013 - 07:32 borsagundem.com

Çin, Güney Amerika ülkesi Ekvador'un petrol sektörünün yüzde 90'ını ülkenin borçlarının ödenmesi karşılığında devraldı

Ekvador'un petrol sektörünün tamamına yakını Çin'in kontrolüne geçti. 2008 yılında 3,2 milyar dolarlık borcu ödeyemeyerek temerrüde düşen Ekvador, çareyi Çin'de buldu. Ekvador, 6,2 milyar dolarlık finansman ihtiyacının yüzde 61'inin ödenmesi karşılığında ülkenin petrol sektörünün yüzde 90'ını Çin'in kontrolüne devretti.

ÇİN DAĞITIMCI OLACAK
Güney Amerika ülkesinden çıkan petrolün sadece küçük bir kısmı Çin'e gidiyor. Çıkan petrolü tüketmek yerine Çin, enerji kaynağını Ekvador'un ticaret ortaklarına satarak dağıtımda söz sahibi olacak. Ekvador'un bir numaralı ihraç pazarını ise ABD oluşturuyor.

S. ARABİSTAN'IN YÜZDE 5'İ KADAR
Ekvador petrol üretiminde alt sıralarda yer alıyor. Petrol devi Suudi Arabistan'ın yalnızca yüzde 5'i kadar üretim yapan Ekvador günde 520 bin varil ham petrol pompalıyor. Yine de söz konusu anlaşma, analistlere göre Çin'in petrol kaynaklarını ele geçirme konusunda ne kadar agresif olabileceğini göstermesi açısından önemli.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)