E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin global ekonomi için tehlike---

Çin global ekonomi için tehlike

Çin global ekonomi için tehlike
14 Şubat 2014 - 07:03 borsagundem.com

Societe Generale'nin çalışmasına göre Çin ekonomisindeki sert iniş, küresel büyümeyi aksatarak, doları destekleyecek

Çin büyümesinin sert bir düşüş kaydetmesi ihtimalini değerlendiren Societe Generale SA'nın çalışması, Çin'in sert iniş yapmasının küresel büyümeyi aksatacağı ve doları destekleyeceğine işaret etti.

Fransız banka 11 Şubat'ta yayınladığı raporunda, Çin'in büyümesinin 2010'daki yüzde 10'lardan yüzde 2'ye gerilemesinin, Asya'nın en büyük ekonomisinin sorunlarının ticaret, bankacılık ve finansal piyasalar kanalıyla başka yerlere de bulaşmasıyla, dünyanın ekonomik büyümesinden yüzde 1.5 silmeye yeterli olacağını savundu.

Yazarlar, bu tahminlerin "en kötü senaryoyu" temel aldığını söyledi. Çin'in ithalatı, GSYH'sinin yüzde 30'unu oluşturuyor. Londra'daki ekonomi araştırmaları müdürü Michala Marcussen'e göre, Asya ve emtia üreticisi ülkeler, Çin'in sert inişinden en olumsuz etkilenen ülkeler olacak.

Sert inişin etkisi, Çin'in GSYH'sinin yarısını oluşturan yatırımları kanalıyla daha da artabilir. Diğer taraftan, Bank for International Settlements'a göre Çin ekonomisinin yüzde 3.2'sini oluşturan bankaların toplam yabancı tazminat talepleri, küresel ekonomiye en az etki edecek kalem olarak görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)