E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin, finansta devrim yaptı---

Çin, finansta devrim yaptı

Çin, finansta devrim yaptı
01 Temmuz 2013 - 19:13 borsagundem.com

Çin bankası ilk defa dünyanın en büyükleri arasında birinci sıraya yerleşti

The Banker dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, dünya bankaları arasında ilk 10'da 4 Çin bankası yeralıyor.

Bankacılık sektörünün merkezi olan İngiltere ise ilk 10'a sadece bir banka sokabildi.

Dergi, sermaye ve diğer unsurlar arasında dünya bankalarını değerlendiren bir araştırma yayınladı. Araştırmaya göre, Çin'in devlet kontrolündeki Sanayi ve Ticaret Bankası, sermayesini yüzde 15 artırarak, 160 milyar dolara çıkardı ve üçüncülükten birinci sıraya yükseldi.

Çin bankaları sermaye açısından ilk 10'a 4 banka sokarken, ilk 1000'de 96 Çin bankası bulunuyor. Çin bankaları, karlılık açısından da ilk sıralarda yer alıyor.

Uzmanlar, Avrupa ve Amerikan bankaları kan kaybederken, Çin bankalarının karlarını artırdığına, sermayelerini büyüttüğüne dikkat çekiyor. Çin ekonomisindeki yavaşlamaya dikkat çeken uzmanlar, Çin bankalarının asıl gücünün, önümüzdeki birkaç yıl içinde öngörülen yavaşlama evresinde görüleceğini belirtiyor.

Listeye göre, ülkeler sıralamasında İngiltere bankaları yüzde 14'lük bir kar kaybı ile 8'inci sıradan 10'uncu sıraya düşerken, 8'inciliğe Fransız bankaları yükseldi. En fazla kayba uğrayan bankalar sıralamasında ilk 6'yı İspanyol bankaları oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)