E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin elektrik kesintileri nedeniyle enerji şirketlerine baskı yapıyor---

Çin elektrik kesintileri nedeniyle enerji şirketlerine baskı yapıyor

Çin elektrik kesintileri nedeniyle enerji şirketlerine baskı yapıyor
01 Ekim 2021 - 16:06 borsagundem.com

Çin’de merkezi hükümet yetkilileri, devlete ait büyük enerji şirketlerine her ne pahasına olursa olsun kış için yakıt tedarikini sağlamaları yönünde talimat verdi.

Ülke, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde büyümeyi olumsuz etkilemekle tehdit eden elektrik kesintileriyle karşı karşıya.

Son dönemde yaşanan elektrik kesintileri fabrikaların tamamen veya kısmen kapanmasına neden olarak üretimi ve küresel tedarik zincirlerini etkiledi.

Bu krize, ekonomik döngünün yeniden canlandırılmasıyla birlikte enerji kaynaklarına yönelik küresel talebin artması, rekor kömür fiyatları, elektrik fiyatları üzerindeki devlet kontrolleri ve zorlu emisyon hedefleri gibi faktörlerin bir araya gelmesi neden oldu.

Son aylarda bir düzineden fazla il ve bölge enerji kullanımına kısıtlama getirmek zorunda kaldı.

Bloomberg’e göre, Başbakan yardımcısı Han Zheng, enerji şirketlerine ülkedeki ekonomik faaliyetin devamlılığını sağlamak için yeterli yakıt olduğundan emin olmaları talimatı vererek, Pekin’in elektrik kesintilerine müsamaha göstermeyeceğini açıkça belirtti.

Perşembe günü yayınlanan veriler, Çin’deki fabrika faaliyetinin yeni tip korona virüs salgınının patlak vermesinden bu yana ilk kez beklenmedik bir şekilde daraldığını gösterdi.

Ülke, enerji sağlamak için yaygın olarak kullanılan yakıt kıtlığından mustarip olduğundan, kömür vadeli işlemleri Perşembe günü Çin’de rekor seviyelere ulaştı.

Çin'deki enerji krizi küresel ekonomik sorunları daha da etkileyebilir

 

Enerji krizi bakır fiyatlarını da vurdu

 

Çin hükümeti elektrik fiyatlarına zam planlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)