E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Çin ekonomisi ABD'yi etkilemez'---

'Çin ekonomisi ABD'yi etkilemez'

'Çin ekonomisi ABD'yi etkilemez'
29 Temmuz 2013 - 06:54 borsagundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Çin'deki yavaşlamanın ABD'nin toparlanmasına zarar vermeyeceğini savundu

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin Başkan Yardımcısı Joe Biden, Çin'in büyümesinin yavaşlamasına rağmen ülkesinin toparlanmasının iyi bir seyirde devam ettiğini söyledi.
Çin'deki yavaşlamanın toparlanmayı yoldan çıkarmayacağını savunan Biden, "Ancak açıkça dünyanın en büyük 2. ekonomisindeki yavaşlama, bizim ekonomimizin yavaşlaması gibi bir şey: Dünyayı etkileyecek" yorumunda bulundu.
Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 7.5 yükselerek, ilk çeyrekteki yüzde 7.7 seviyesinin ve 20 yılın ortalaması olan yüzde 8'in altında kaldı. Yetkililer 25 Temmuz'da 19 sektördeki 1,400 şirkete, daha sürdürülebilir bir büyüme çabalarının kapsamında kapasite fazlasında kesinti yapmalarını emretti.
Çin, Kanada'dan sonra 536.2 milyar dolarlık ticaret hacmi ile ABD'nin en büyük ticaret ortağı. İki ülkenin ticaret Çin'i desteklerken, ABD'deki ticaret açığı 2012 itibariyle 315 milyar dolar ile tüm ülkelerin üzerinde bir rakama işaret ediyor. Çin 1.316 trilyon dolar ile ABD'nin Hazine tahvillerinin en büyük sahibi konumunda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)