E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisi 2020 yılında yüzde 5.7 büyüyecek---

Çin ekonomisi 2020 yılında yüzde 5.7 büyüyecek

Çin ekonomisi 2020 yılında yüzde 5.7 büyüyecek
03 Eylül 2019 - 12:10 borsagundem.com

Oxford Economics'e göre, Çin'in ekonomik büyümesin 2019'un son çeyreğinde % 5.7'ye kadar yavaşlayacağı ve 2020'de politika yapıcılarının teşviklerine rağmen geniş ölçüde bu hızda kalması bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarından bu yana gevşeyen politika yavaşlamanın ılımlı olmasına yardımcı olurken, Oxford Economics'in Asya ekonomisti Louis Kuijs'in raporuna göre, etki küçük oldu. Kuijs, yerel ekonominin yavaşlaması, ABD ile ticaret çatışması ve zayıf küresel ticaret ivmesi ile "ekonomik büyümeyi ikna edici şekilde dengelemek için daha fazla politika gevşemesi gerekiyor"
dedi.

Raporda, Çin'in yaklaşık iki trilyon yuan (279 milyar dolar) vergi indirimi içeren mali teşvik paketinin, daha çok altyapı ve konut harcamalarına odaklanan önceki teşviklerle ile karşılaştırıldığında, yurtiçi ve
yurtdışındaki büyüme artışı üzerinde çarpan etkisinin daha düşük olduğu belirtildi.

Çin'in ekonomik büyümesi, ikinci çeyrekte % 6,2'ye, yaklaşık üç yılın en düşük hızına ve hükümetin yıllık hedefi olan % 6 ila % 6,5'in alt sınırı yakınına geriledi. Bloomberg tarafından derlenen ilk göstergeler, ekonominin Ağustos ayında daha da yavaşladığını gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)