E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin dünyanın en büyük demir cevheri alıcısı olabilir---

Çin dünyanın en büyük demir cevheri alıcısı olabilir

Çin dünyanın en büyük demir cevheri alıcısı olabilir
16 Aralık 2022 - 08:55 borsagundem.com

Çin'in devlet tarafından yönetilen yeni demir cevheri devi alımlara başlamaya hazırlanıyor. Çin, ham madde alımlarını devlete ait tek bir alıcı altında birleştirerek, 160 milyar dolarlık demir cevheri ticaretinde devrim yapabilir.

China Mineral Resources Group (CMRG) adlı yeni bir devlet şirketi, lider China Baowu Steel Group Corp da dahil olmak üzere en büyük 20 Çinli çelik üreticisi adına alım yapmaya başlayacağı gelecek yıl en kısa sürede dünyanın en büyük demir cevheri alıcısı olmaya hazırlanıyor.

Kaynaklar, CMRG'nin önde gelen üreticiler Rio Tinto Group, Vale SA ve BHP Group ile tedarik sözleşmelerini görüşmeye başladığını bildirdi.

Çin'in dev çelik endüstrisi için alımları konsolide etme hamlesi, CMRG'ye demir cevherinde benzeri görülmemiş bir pazarlık gücü sağlayacak ve yeni şirket, geçerli piyasa fiyatlarında indirimler yapmayı planlıyor. Bu, hemen hemen her büyük emtianın 1 numaralı alıcısı olan Çin'in küresel pazarlar ve fiyatlandırma üzerindeki etkisini artırma girişimlerinin sonuncusu.

Enerji krizi demir-çelik sektörünü vurdu

 

Demir cevheri, Çin'de artan Kovid vakalarıyla kaybını sürdürdü

 

Demir cevheri, 7 günlük rallinin ardından düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • wers16 Aralık 2022 10:38

    çin çok zeki bir ülke bu piyasadaki durgunluk bitecek ve çin buna en hazır ülke olacak bakın ereğlide kazan kapatmadan üretime devam ediyor ve depolarını dolduruyor

  • WERS16 Aralık 2022 10:36

    demir fiyatları artıyor bu çeliği ve rulo çelik fiyatlarını da etkileyecek ereğli gibi firmaları şuan baskılamak anlamsız