E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin döviz rezervlerinde keskin düşüş---

Çin döviz rezervlerinde keskin düşüş

Çin döviz rezervlerinde keskin düşüş
07 Ocak 2016 - 17:48 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda günün öne çıkan ekonomik gelişmelerini değerlendirdi

Çin tarafından bugün açıklanan döviz rezervlerinde hızlı bir düşüş gerçekleştiği dikkat çekti. Rezervlerde bir önceki aya göre 100 milyar dolar civarında bir azalma söz konusu. Geçen yılın geneline baktığımızda ise yaklaşık 500 milyar dolarlık bir rezerv kaybı söz konusu. Çin fx rezervinin hızlı bir şekilde değer kaybetmesi ve bunun önümüzdeki günlerde de devam edebilecek olması global piyasaları tedirgin ediyor. Bu yüzden endekslerde yaşanan sert düşüşler bugün de devam etti. Avrupa borsalarında değer kayıpları %3 ü bulurken, ABD borsalarında ise %2’ye yakın eksiler mevcut.

Ünlü Yatırımcıdan Tedirgin Edecek Açıklama…

Milyarder yatırımcı George Soros, küresel piyasaların bir krizin başlangıcında olduğunu söyledi. Soros, Perşembe günü Sri Lanka'da katıldığı bir ekonomi forumunda yaptığı konuşmada, küresel piyasaların bir krizle karşı karşıya olduğunu ve yatırımcıların çok temkinli olması gerektiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Elitaş’tan Açıklamalar…

Yurtiçinde Ekonomi Bakanı Elitaş’ın yapmış olduğu açıklamalar takip edildi. Elitaş, faizlerin minimum seviyede olması gerektiğini söylerken, 2016 yılı için enflasyon oranını da %8 seviyesinde tutmaya çalışılacağının mesajını verdi. Büyüme tahminin ise %4 seviyesinde planlandığının da altını çizdi.

Trump’tan İngiltere’ye Tehdit…

İngiltere'ye girişinin yasaklanması talebinin gündeme alınması parlamentoda tartışılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump, İskoçya'da yapmayı planladığı 700 milyon poundluk (1 milyar dolar) golf sahaları yatırımını iptal edeceği tehdidinde bulundu. İngiltere Parlamentosu, bir imza kampanyasıyla gündeme gelen "Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanmasının" 18 Ocak Pazartesi günü masaya yatırılacağını duyurmuştu. The Trump Organisation tarafından yapılan açıklamada, alınabilecek yasaklama kararının İskoçya'nın iki ayrı bölgesindeki 500 milyon poundluk golf kompleksi ve 200 milyon poundluk otel geliştirme işinden çekilmeleri sonucunu doğuracağı belirtildi.

Atlanta Fed: ABD ekonomisi 4.çeyrekte % 1 büyüme yolunda…

Atlanta Federal Reserve'in dün açıklanan GDPNow adlı tahmin modeli, ABD ekonomisinin yılın dördüncü çeyreğinde % 1.0 oranında büyüme yolunda olduğunu gösterdi. Atlanta Fed'in açıklamasına göre; bu oran 4 Ocak tarihinde açıklanan % 0.7 seviyesindeki tahmininin üstünde bulunuyor. Yukarı yönlü revizyon, ABD'nin dış ticaret açığının sürpriz şekilde daraldığını gösteren Kasım ayı verisinden kaynaklandı.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)