E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin döviz piyasasını kontrol altına alacak---

Çin döviz piyasasını kontrol altına alacak

Çin döviz piyasasını kontrol altına alacak
07 Ocak 2021 - 08:37 borsagundem.com

Çin para birimi yuanda yaşanan rekor artış sonrası Çin Döviz İdaresi, döviz piyasasında düzensiz oynaklıkların önleneceğini açıkladı.

Çin Devlet Döviz İdaresi (SAFE) döviz piyasasında bu yıl düzensiz hareketlerin engelleneceği açıklamasında bulundu.

SAFE'den yapılan açıklamada, piyasa beklentilerinin ve makro ihtiyat yönetiminin güçlendirileceği kaydedildi. Sermaye hesaplarının serbestleştirilmesi konusunda adımların hızlandırılacağı aktarıldı.
Açıklamada öte yandan yabancı şirketlerin Çin'deki hisse senedi ve tahvil ihraçlarında sermaye yönetiminin güçlendirileceği aktarıldı.

Piyasa talebi doğrultusunda finansal kurumların döviz piyasaları temelli daha fazla türev ürün oluşturmalarının destekleneceği bilgisi verildi.

Bu arada, Çin Merkez Bankası 16 yıldan bu yana görülen dolara karşı en büyük değişikliği gerçekleştirdi. Çin Yuanı, dolar karşısında bir günde 648 puan değer kazandı. Çin Merkez Bankası, yuan için günlük hareket bandı orta noktasında para biriminin değerini dolara sabitlemeye son verdiği 2005 yılından bu yana görülen en büyük değişikliği yaptı.

Asya borsalarında güçlü yükseliş

 

ABD Borsası 3. kez karar değiştirdi

 

Çin ekonomisi 2028'de Amerika'yı geçecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu07 Ocak 2021 11:15

    Çin parası ucuz kalsın diye baskı yapıyor, çünkü parası ucuzladıkça yüksek ihracat yapıyor. Bizde TL tarihi düşüşünü yaşadı son 1 yılda ama cari açık rekor kırdı. Demek ki ekonominin temel yapılanmasında sorun var ve 20 senedir bize masal anlatanlar aslında hiç birini çözememişler. Üretemeyen bir ekonomide uçacaz kaçacaz diye gaz vermekle bir yere varılamaz.