E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, dışa açılmayı genişletmeye devam edecek---

Çin, dışa açılmayı genişletmeye devam edecek

Çin, dışa açılmayı genişletmeye devam edecek
09 Kasım 2021 - 10:36 borsagundem.com

Çin Dışişleri Bakanlığı, büyük dayanaklılığa ve dinamizme sahip Çin ekonomisinin küresel ekonomi ile daha sıkı bir şekilde kenetlendiğini, Çin’in dışa açılmayı genişletmeyi sürdüreceğini açıkladı.

Yılın ilk 10 ayında Çin’in dış ticaret hacmi yüzde 31,9 oranında arttı. Çin ile ASEAN, Avrupa Birliği (AB), ABD ve Japonya gibi ana ticaret ortakları arasındaki ticaret hacmi belirgin bir oranda yükseldi. Çin’in Kuşak ve Yol güzerganındaki ülkeler ile ticaret hacmi de artış gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin bugün yaptığı konuyla ilgili açıklamada, Çin’in her zaman ortak kalkınma ve ortak refahtan yana olduğunu kaydetti.

Çin’in dışa açılmayı genişletmeyi sürdüreceğine işaret eden sözcü, ülkesinin gelişme fırsatlarını dünya ile paylaşma arzusu ile ekonomik küreselleşmeyi daha açık, kapsamlı, dengeli şekilde ve çifte kazanç yönünde ilerletme kararlılığının değişmeyeceğini ifade etti.

Çin'in ihracatı ekimde 300 milyar doları aştı

 

Çin Merkez Bankası'ndan karbon salımını azaltacak projelere destek

 

Çin Dışişleri Baknından ABD'ye özür dileyin çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)