E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin devalüasyona mı gidecek---

Çin devalüasyona mı gidecek

Çin devalüasyona mı gidecek
22 Kasım 2019 - 16:45 borsagundem.com

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in para birimi yuanı makul bir aralıkta sabit tutacağını ve rekabetçi devalüasyona başvurmayacağını belirtti.

Çin devlet televizyonunda yer alan habere göre, Li Uluslararası Para Fonu (IMF) direktörü Kristalina Georgieva ile yaptığı görüşmede, Beijing'in piyasa temelli para birimi reformunu ilerleteceğini söyledi.

Li Çin'in bankacılığını, menkul kıymetlerini ve sigorta sektörlerini daha da açacağını ve bu sektörlerde yabancı mülkiyet üzerindeki kısıtlamaları tamamen kaldırmaya yönelik çalıştığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa22 Kasım 2019 21:26

    2018 Yılının aralık ayında euro 645 Tl.imiş bU yıl şu an itibariyle euro 632 Tl. böyle sabit tutuyoruz,anaormal bir durumda da ani fırlamasına sebep oluyoruz.Enflasyonla dengeli şekilde Tl.değer kaybetse hiçbir sorun olmaz.

  • Okie Dokie22 Kasım 2019 16:59

    Tüm dünya parasını değersiz kılmaya uğraşırken bir tek bizim merkez bankası değerli TL için uğraşıyor. Geçen sene de bu zamanlarda dolar 5.70 idi şimdi de 5.70. Bir senede ödenen faiz de cabası.

  • YILMAZ22 Kasım 2019 19:10

    Merkez devülasyon yaparsa. işsizlik biter, imalat sanayi şahlanır, ihracat artar, ithalat azalır. Ülke %10 büyür./ ama hedef %5 büyüme :) demek ki düşük kura devam.Ama öyle düşünmemek lazım ithalat artsınki devletin kasasına para girsin.İthalatta gümrük ötv kdv direk devletin kasasına giriyor. Maliye bakanı işi biliyor valla. Niye krediler düştü sanıyoruz. Burda en çok devlet kazandı vatandaş değil.gümrüklerde araç kalmadı 1 araba kendimize 2 araba devlete almış olduk...