E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin büyümesini tolere edebilir---

Çin büyümesini tolere edebilir

Çin büyümesini tolere edebilir
12 Temmuz 2013 - 06:47 borsagundem.com

Çin Maliye Bakanı Lou, yüzde 6.5 büyümenin sorun teşkil etmeyeceğini ifade etti

Pekin hükümetinin, yetkililerin önceki büyüme hedeflerinin altında hızda büyümeyi tolere edebileceğinin sinyalini veren Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei, yüzde 6.5 büyümenin "çok büyük bir sorun" olmayacağını söyledi.
Washington'daki ABD-Çin Stratejik ve Ekonomik Diyalogu'nda konuşan Lou bu yıl yüzde 7 büyümeye ulaşılacağından emin olduğunu söyledi. Bu rakam, hükümetin Mart'ta 2013 için belirlediği yüzde 7.5 büyüme hedefinin altında. Lou, ilk yarı büyümesinin yüzde 7.7'nin altında, ancak çok da fazla uzağında olmayacağını söyledi.
Lou'nun ifadeleri, Başbakan Li Keqiang'ın hükümetinin daha sürdürülebilir bir büyüme için politika değişikliklerine odaklandığı Çin'in, bu yıl 23 yılın en düşüğünde büyüme riski yaşayan ekonominin daha da yavaşlamasına izin vermeye hazır olduğuna işaret etti. İstatistik bürosu 15 Temmuz'da ikinci çeyrek GSYH'sini açıklayacak. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini, ülkenin 2.  çeyrekte yüzde 7.5 büyüdüğü yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)