E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin büyüme beklentisini düşürdü vergi indirimine gitti---

Çin büyüme beklentisini düşürdü vergi indirimine gitti

Çin büyüme beklentisini düşürdü vergi indirimine gitti
05 Mart 2019 - 08:43 borsagundem.com

Çin ekonomik yavaşlama dolayısıyla büyüme beklentisini yüzde 6-6.5 bandına çekti ve 298 milyar dolarlık vergi indirimine gitti

Çin, politika yapıcıların ekonomideki kademeli yavaşlamayı durdurma, borç mirası ile mücadele edebilme ve ABD ile ticaret savaşının etkilerini gidermeyi amaçlamaları ile birlikte ekonomik büyüme hedefini düşürdü ve önemli tutarda vergi indirimi açıkladı.

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantısında yaptığı açıklamada, 2019 büyümesinin yüzde 6-6.5 bandında hedeflendiğini belirtti.

Büyüme hedefinin nokta yerine bir aralık olarak açıklanması, politika yapıcılar manevra alanı sağlayacak ve geçen yılki yüzde 6.5 "civarındaki" hedef ile karşılaştırma yapabilme imkanı getirecek.

Büyüme hedefinin altı sınırı, yaklaşık 30 yılın en düşük büyümesini işaret ediyor ve politika yapıcıların borç risklerini azaltma, çevre kirliliğini önleme ve fakirliği gidermeye öncelik vermeleri ile birlikte uzun süredir devam eden yavaşlamanın bir sonucu. Li, "önümüzde zorlu bir ekonomik savaş var" uyarısı ile birlikte, 2 trilyon yuan (298 milyar dolar) tutarında vergi indirimi açıkladı.

Hong Kong'da Natixis SA Asya Pasifik'ten sorumlu başekonomist Alicia Garcia Herrero, "Bu hedefler, dönemsel değil, yapısalyavaşlamayı işaret ediyor. Bu da, politika yapıcıların ekonomiyi desteklemek için güçlerini göstermeye ihtiyaç duyacakları anlamına geliyor," dedi ve "Bu piyasalar için kısa vadede iyi haber, ancak Çin için uzun vadede kötü, zira daha fazla borçlanma gerekecek" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler, GSYH büyümesinin bu yıl, geçen yılki seviyesi olan yüzde 6.6'dan yüzde 6.2'ye inmesini, 2020 ve 2021'de ise daha da yavaşlamasını bekliyor. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)