E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsayı kurtarabilecek mi---

Çin borsayı kurtarabilecek mi

Çin borsayı kurtarabilecek mi
18 Şubat 2020 - 14:15 borsagundem.com

Çinli yetkililer piyasaları ayakta tutmak için adımlar atarken uzmanlara göre piyasaların bu seviyelerde tutunması zor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şangay ve Shenzhen'deki CSI 300 hisse senedi endeksinde aybaşında rekor satışlar gerçekleşti. Geçtiğimiz gün ise toplamda % 10 yükselerek korona virüs öncesi seviyesini yakaladı. Endeksteki küçük şirketlerin yer aldığı ChiNext göstergesi yılbaşından itibaren %21 yükselerek Asya Pasifik’te en iyi performansı gösterdi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) geçtiğimiz günlerde piyasaları ayakta tutabilmek için 1,7 trilyon yuan (242.74 milyar dolar) enjekte etmesinin ardından pazartesi günü bankalara 200 milyar yuan (29 milyar dolar) tutarında bir yıl vadeli kredi sağladı. Bu imkan için uygulanan faizi ise 10 baz puan düşürerek yüzde 3.15 ile 2017'den beri en düşük seviyesine çekti. PBOC ayrıca 7 gün vadeli ters repo işlemi ile de piyasaya 100 milyar yuan verdi. Böylelikle, Pazartesi günü vadesi gelen 1 trilyon yuanlık ters repo dönüşünün 700 milyar yuanlık kısmı geri çekilmiş oldu.

Hangzhou Xiyan varlık yönetimi şirketinin fon menajeri Shi Junbo, hisse senetlerinin devasa bir krizde değil de coşku dönemindeymiş gibi davrandığını söyledi. Hisse senetlerinin likidite bolluğuyla yükseldiğinde istisnasız düşeceğini düşünen Junbo’ya göre Çin’in virüsü piyasalar üzerindeki etkisini ortadan kaldırması oldukça zor.

JP Morgan’a göre Avrupa borsaları ralliye devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)