E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsasını 'short'çular mı yükseltiyor?---

Çin borsasını 'short'çular mı yükseltiyor?

Çin borsasını 'short'çular mı yükseltiyor?
06 Temmuz 2020 - 16:01 borsagundem.com

Nomura stratejisti makro hedge fonların kısa pozisyonlarını kapatmasının Çin hisse senetlerinde görülen sert yükselişi şiddetlendirdiği belirtildi

Nomura'ya göre Çin hisse senedi piyasasındaki yükselişi kısa pozisyonlarını kapatan makro hedge fonlar ve kantitatif yatırımcılar şiddetlendiriyor.

Nomura varlık stratejisti Masanari Takada, Asya hisselerindeki pozisyonları işaret ederek, piyasa algısının Mart'tan beri en yüksek seviyeye ulaşmasıyla birlikte bu tip yatırımcıların Çin hisse senetlerinde kısa pozisyonlarını kapattığını söyledi.

Takada, notunda, “Piyasadaki kazançlar küresel makro hedge fonlar ve sistematik fonlardan destek bulmuş gibi görünüyor. Emtia İşlem Danışmanları ve risk-eşlik fonları da dahil olmak üzere böyle yatırımcılar çarpıcı bir şekilde kısa pozisyonlarını kapatıyorlar.” dedi.

CSI 300 Endeksi, artan hacim ve resmi medyanın cesaretlendirmesiyle art arda altı hafta yükselerek beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Tesla açığa satanları tiye almak için kırmızı şort satıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)