E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin Borsası yükseldi---

Çin Borsası yükseldi

Çin Borsası yükseldi
10 Temmuz 2013 - 10:45 borsagundem.com

Kötü gelen ihracat rakamlarını gölgelemesiyle Çin Borsası 2. gününde de artış kaydetti

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin ithalat ve ihracatında Haziran'da kaydedilen beklenmedik düşüşün imar ve teknoloji şirketlerindeki rallinin gölgesinde kalmasıyla Çin Borsası 2. gününde de yükseldi.
Çin'in 3. büyük imar şirketi China Merchants Property Development Co., şirketin, kârların ilk 6 ayda ikiye katlandığını söylemesinin ardından yüzde 3.2 sıçradı. Yazılım üreticisi Neusoft Corp., teknoloji şirketlerinin, sektör grupları arasında en büyük kazancı kaydetmesine öncülük etti. Ülkenin en büyük petrol şirketi PetroChina Co. 10 gündür ilk kez düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,970.55 puana çıktı. Endeks, Haziran'da ihractın yüzde 3.1, ithalatın ise yüzde 0.7 düştüğünün açıklanması sonrasında yüzde 0.8'i bulan kazançlarını azalttı. CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 artışla 2,166.08 puana yükselirken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.2 artış kaydetti.
Ekonomik verilerin kötü sürpriz yapmasından ötürü iştah kesisi olduğunu, bunun da hisselerdeki satışları daha da tetiklediğini belirten Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, piyasanın bilanço sezonuyla birlikte kârlara odaklanmaya başladığını söyledi.
Şanghay endeksi bu yıl sanayi üretiminden ihracata, verilen ekonomide devam eden bir yavaşlamaya işaret etmesi ve para piyasası oranlarının rekor yükseklere tırmanmasıyla yüzde 13 düştü. Endeks 12 aylık tahmini kazançlarının 8.1 katından fiyatlanarak 5 yılın en düşüğüne geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)