E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin Borsası yükseldi---

Çin Borsası yükseldi

Çin Borsası yükseldi
04 Temmuz 2013 - 10:41 borsagundem.com

Tüketici, emlak ve kömür üreticisi şirket hisselerinin ralli yapmasıyla Çin Borsası 5 gün içinde dördüncü kez primlendi

Çin Borsası, temel tüketim maddesi ve kömür üreticileri ile emlak şirketlerindeki kazançların desteğiyle 5 gündür 4. kez yükseldi.
Gree Electric Appliances Inc, Goldman Sachs Group Inc'in hisse tavsiyesiyle elektrikli alet şirketleri arasındaki yükselişe öncülük etti. China Shenhua Energy Co. yüzde 2.6 değerlenerek 17 Mayıs'tan bu  yana en büyük kazancına işaret etti. Çin'in en büyük imarcısı China Vanke Co. yüzde 4.6 primlendi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 kazançla 2,005.58 puana çıkarak, erken saatlerdeki yüzde 1'lik kayıplarını geri aldı. Endeksteki işlem hacmi geçtiğimiz 30 günün yüzde 2 üzerinde seyretti. CSI 300 Endeksi yüzde 1 primle 2,225.22 puana yükselirken, Hang Seng China Enterprises Endeksi de dün yüzde 3.3 düşmesinin ardından bugün yüzde 1.7 artış kaydetti.
Şu an alım yapmak isteyen bazı yatırımcıların olabileceğini ve fiyatların ucuz olduğunu söyleyen Shanghai Securities Co.'nun analistlerinden Qian Weihai, ancak insanların çocuğunun ihtiyatlı olduğunu, bu nedenle borsanın dalgalı seyrettiğini belirtti.
Sanayi üretiminden ihracata birçok verinin ekonomide devam eden bir yavaşlamaya işaret etmesiyle bu yıl Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 12 ve Hang Seng China endeksi de yüzde 21 düştü. Hisselerdeki düşüşte ayrıca para piyasası oranlarındaki tırmanış da etkili oldu. Şanghay Endeksi, geçtiğimiz hafta 5 yılın en ucuz düzeyine işaret etmesinin ardından bugün 12 aylık tahmini kârın 8.3 katından işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)