E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin Borsası sert düştü---

Çin Borsası sert düştü

Çin Borsası sert düştü
08 Temmuz 2013 - 10:54 borsagundem.com

Enerji ve sanayi hisselerinin Kasım 2008'den bu yana en düşüğüne inmesiyle Çin Borsası 2 haftanın en sert düşüşünü kaydetti

Sanayi ve enerji şirketlerinin Kasım 2008'den bu yana en düşük seviyelerine gerilemesiyle Çin Borsası 2 haftanın en büyük kaybına işaret etti.
Çin'in en büyük kömür üreticisi China Shenhua Energy Co. yüzde 2.8 değer kaybederek bu yılki kayıplarını yüzde 38'e genişletti. Yunnan Tn Co., yönetim kurulu başkanının soruşturulduğunu söylemesinin ardından yüzde 7 düştü. Çin'in en büyük altın şirketi Zİjin Mining Group Co., ilk yarı kârının muhtemelen azaldığını söylemesi sonrasında 6 gündür ilk kez düştü. Goldman Sachs Group Onc., düşük metal fiyatları ve satışları gerekçe göstererek Çinli maden şirketlerinin kazanç tahminlerini indirdi.
Şaghay Bileşik Endeksi geçtiğimiz haftayı yüzde 1.4 yukarıda tamamlamasının ardından yeni haftanını ilk gününde yüzde 1.7 kayıpla 1,972.25 puana geriledi. CSI 300 Endeksi yüzde 1.7 düşüşle 2,190.08 puana indi. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.5 gerilerken, küçük ölçekli şirketler endeksi ChiNext de yüzde 1 düştü.
Ekonomide güvensizlik olduğuna dikkat çeken Central China Securities Coı.'nun stratejistlerinden Li Jun, olas sermaye çıkışlarına dair endişelerin de olduğunu belirterek, "Hisseler için pozitif bir şey yok" yorumunda bulundu.
ABD'de işverenler Haziran'da beklentinin üzerinde işe alım yaparak, Fed'in gelişen piyasalara sermaye girişini destekleyen tahvil alımlarını azaltabileceği beklentilerini tetikledi.
Çin Başbakanı Li Keqiang'ın liderlik ettiği Çin Devlet Konseyi, geçtiğimiz hafta nakit sıkışıklığının ardından finansal desteklerin etkinliğinin geliştirileceğini vaat etti. Kabine 5 Temmuz'da sermayenin hatalı pozisyonlanmasının ekoomideki yeniden yapılandırmayı olumsuz etkilediğini ve finansal sektörün de denetimlerde daha fazla rol göstermesi gerektiğini söyledi. Devlet Konseyi ayrıca, bir yandan kayda değer oranda para ve kredi desteği yaparken, diğer tarafta ihtiyatlı para politikasını sürdüreceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)