E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin Borsası sert düştü---

Çin Borsası sert düştü

Çin Borsası sert düştü
01 Temmuz 2013 - 10:44 borsagundem.com

Başkan Xi'nin daha yavaş büyümeyi tolere edeceği sinyali üzerine Çin Borsası 1 haftanın en sert düşüşünü kaydetti

Çin'in resmi imalat verisinin 4 ayın en zayıf büyümesine işaret etmesi ve Devlet Başkanı Xi Jinping'in politika yapıcıların daha yavaş büyümeyi tolere etmeye hazırlıklı olduklarının sinyalini vermesinin ardından Çin Borsası 1 haftanın en sert düşüşünü yaptı.
Resmi ve özel olmak üzere iki imalat endeksinin birden Haziran'da düşüşe işaret etmesi sonrasında SAIC Motor Corp. otomobil üreticileri arasındaki düşüşe öncülük etti; Angang Steel Co. da yüzde 1.9 değer kaybetti. Finansal şirketler endeksi 28 Haziran'da yüzde 3.8 ralli yağmasının ardından Ping An Bank Co. ve China Merchants Bank Co.'nun yüzde 2'nin üzerinde gerilemesiyle yüzde 1.8 düştü.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 1,963.70 puana gerileyerek Şubat'tan bu yana en sert haftalık düşüşünü genişletti. CSI 300 Endeksi yüzde 1.1 düşüşle 2,175.54 puana indi. Hong KOng borsası tatil sebebiyle kapalı. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi 28 Haziran'da yüzde 0.8 yukarıda kapanmıştı.
Son PMI verisi ve Xi'nin haftasonundaki konuşmalarının ekonominin hâlen çok kırılgan olduğunu ve verilerin üçüncü çeyrekte de zayıf kalacağını gösterdiğini söyleyen Tebon Securities Co.'nun analistlerinden Zhang Haidong, likiditenin yıl sonuna kadar sıkışık kalması beklendiğinden tüm yukarı yönlü harekelerin sınırlı olduğunu belirtti.
Şanghay Bileşik Endeksi geçtiğimiz ay yüksek sermaye maliyetlerinin ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı endişesiyle yüzde 14 kaybetti ve Ağustos 2009'dan bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetti. Endeks bu yıl yüzde 13 aşağıda seyrediyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)