E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsası henüz dibe vurmadı!---

Çin borsası henüz dibe vurmadı!

Çin borsası henüz dibe vurmadı!
29 Temmuz 2021 - 08:02 borsagundem.com

Yeni düzenlemeler sonrası başlayan satışlar ayı piyasası sinyali veriyor! Yatırım bankaları ise ‘henüz dip olmadı’ diye yatırımcıları uyarıyor…

Çin yönetiminin piyasa düzenlemelerinin ardından Hang Seng Endeksi’ndeki kayıplar her geçen gün genişleyerek ayı piyasasına yaklaşıldığı izlenimini veriyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 17 Şubat tarihinde zirve yapan Hang Seng Endeksi o tarihten bu yana %20’lik düşüş kaydetti. Şangay borsası CSI 300 Endeksi de ayı piyasasına yaklaşan Asya endeksleri arasında. Pekin yönetiminin aylardır süren piyasa düzenlemelerinin ardından yatırımcı güveninin kırılması ciddi Piyasa hareketliliğinin ortaya çıkmasına neden oldu. Yatırımcılar, Çin'in büyük teknoloji şirketleri üzerindeki hakimiyetini yoğunlaştırmaya devam etmesinden endişeleniyor. Zira ülkenin eğitim, teknoloji ve emlak sektörlerindeki şirketlere yönelik baskıların sağlık hizmetleri gibi diğer sektörlere de genişlemesinden korkuluyor. Çin hükümetiyse, toplumsal eşitsizliğin şiddetlenmesi ve mali riskin artmasından sorumlu tuttuğu özel işletmeleri hedef almayı sürdürüyor.

Yatırım bankası UBS ise Çin piyasalarında henüz dibe vurma zamanının gelmediği konusunda uyardı
UBS Global Wealth Management'tan Kelvin Tay, Çin piyasasında kelepir fiyatlar arayan yatırımcıların burada hisse senetlerinin daha fazla kayıp görebileceği konusunda dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Firmanın bölgesel baş yatırım sorumlusu Tay, CNBC'ye verdiği demeçte, "Bence bunun gerçekten çalışması için daha fazla yer var. Kesinlikle bunun dip olduğunu düşünmüyorum." dedi

Tay, Çin düzenlemelerinin teknoloji ve özel eğitim gibi sektörleri hedef alması nedeniyle birçok kurumsal fonun şu anda riskleri yeniden değerlendirdiğini söyledi. Fonların Çin piyasalarında likidite mi yoksa daha fazla hisse senedi biriktirmeleri mi gerektiğine dair nihai bir karara varmasından önce sürecin birkaç hafta süreceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)