E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsası dalgalı seyretti---

Çin borsası dalgalı seyretti

Çin borsası dalgalı seyretti
09 Ekim 2013 - 10:42 borsagundem.com

Telefon hisseleri değer kaybederken, Tianjin'deki şirketler ve otomobil üreticilerinin değer kazanmasıyla Çin Borsası dalgalı seyretti

Çin Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Telefon hisseleri düşerken, Tianjin'deki şirketler ve otomobil üreticileri değerlendi.
Çin'in en büyük ikinci telefon üreticisi ZTE Corp. 18 ayın zirvesinden indi. China United Network Communications Ltd. yüzde 1.4 değer kaybetti. Ford Motor Co.'nun Çinli ortağı Chongqing Changan Automobile Co. ve Mazda Motor Corp., geçtiğimiz ay satışlarının artmasıyla yüzde 4.8 primlendi. Tianjin Port Co., şehrin serbest ticaret bölgesi onayı alacağı spekülasyonu üzerine 2. gününde de yüzde 10 ralli yaptı.
Değer kazanan her 4 hisseye karşılık 5 hissenin değer kaybettiği Şanghay Bileşik Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 2,198.68 puanda seyretti. Endeks dün yüzde 1.1 yükselerek, Haziran'da kaydettiği bu yılın en düşüğünden bu yanaki kazançlarını yüzde 13'e genişletmişti. Uluslararası Para Fonu, Çin'in ekonomik büyüme tahminini indirdi ve ABD'nin temerrütünün, dünya ekonomisine zarar verebileceği uyarısında bulundu.
Piyasanın, ABD'den gelen olumsuz haberlerin arasında kâr realizasyonu baskısını sindirmesinin gerektiğini belirten West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, "Çin üzerinde borç limitinin etkisi sınırlı olacak" dedi.
CSI 300 Endeksi de büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 2,440.92 puandan fiyatlandı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 düştü. Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 12 altında kaldı.
ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 2.1 aşağıda kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)