E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, ABD ile uzun bir ticaret savaşına hazır---

Çin, ABD ile uzun bir ticaret savaşına hazır

Çin, ABD ile uzun bir ticaret savaşına hazır
17 Haziran 2019 - 08:32 borsagundem.com

Quishi-Doğruyu Arayış'ta yer alan makalede, Pekin'in uzun süre devam edecek bir ekonomik çatışmaya hazır olduğu savunuldu.

Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Quishi-Doğruyu Arayış'ta yer alan makalede, ABD'nin Çin halkının bir ticaret savaşında yer alma isteğini küçümsediği ve Pekin'in uzun süre devam edecek bir ekonomik çatışmaya hazır olduğu savunuldu.

Makalede, ABD'nin Çin'in teknolojik innovasyonuna zarar vermeye çalıştığı da öne sürüldü. Global Times gazetesinin baş editörü Hu Xijin de Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, ABD'nin ticari baskıları ile mücadrele için Çin toplumunun daha da mobilize olduğunu belirterek, "Çin ABD'nin ekonomik ve ticari sürtüşmeyi tırmandırarak baskı yaratma çabaları ve tehditlerinden korkmayacak.

Çin'in ne başka seçeneği ne de kaçacağı bir yer var. Sonuna kadar mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut18 Haziran 2019 00:41

    Ticaret savaşını Çin kazanacaktır.Çünkü dünyanın her ülkesine ihracaat yapabilecek çeşitliliğe , ucuz işçiliğe sahiptir.mesela Türkiye ye ait bir çok şirket Çinde üretim yapıyor.oradan dünyaya açılıyor.hem üretim olarak hem de pazar olarak dünya da en güçlü konum da .