E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporÇin 2020'de futbola 15 milyar euro harcayacak---

Çin 2020'de futbola 15 milyar euro harcayacak

Çin 2020'de futbola 15 milyar euro harcayacak
24 Şubat 2016 - 00:26 borsagundem.com

Yıldız futbolcu transferleriyle dikkat çeken Çin, futbola yatırımı daha da artıracak

Son bir yılda futbolcu transferine 1.5 milyar Euro harcayan Çin, yeşil sahalara olan yatırımını daha da artıracak. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 2020'de futbol desteğinin 15 milyar Euro olacağını söyledi.

Aldığı yıldızlarla transfere damgasını vuran Çin futbolu, dünya devi olma yolunda ilerliyor.

1 milyar 380 milyon ile dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip olan Çin, ekonomik hacmini futbola da yansıtacak.

Futbol sevgisiyle bilinen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 2020’yi hedef gösterdi. Başkan, dört yıl sonra kulüplere 15 milyar Euro artı bütçe ayıracaklarını ve dünyanın en iyi takımlarının Çin’de olacağını iddia etti. Jimping, yakın gelecekte Avrupa futbolunu geride bırakacaklarını da öne sürdü.

YAYIN GELİRİ 1.1 MİLYAR

Çin kulüpleri, naklen yayın gelirinden 5 yılda 1.1 milyar Euro gelir elde edecek. Son bir yılda transfere 1.5 milyar Euro harcayan Çin futbol kulüpleri, ocak ayının başından bu yana bonservis bedeli olarak ise 300 milyon Euro ödedi.

Bu transfer döneminde ligimizden Burak Yılmaz Beijing Guoan’a, Ersan Adem Gülüm ve Stephane Mbia ise Hebei China Fortune’a gitti. Çin’de Jackson Martinez ve Ezequiel Lavezzi gibi yıldızlar da yeni sezonda forma giyecek. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)