E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin 15 Ocak'ta ABD'ye heyet göndermeyi planlıyor---

Çin 15 Ocak'ta ABD'ye heyet göndermeyi planlıyor

Çin 15 Ocak'ta ABD'ye heyet göndermeyi planlıyor
06 Ocak 2020 - 11:54 borsagundem.com

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çinli ticaret heyeti 15 Ocak’ta birinci aşama ticaret anlaşmasını imzalamak üzere Washington’a heyet göndermeyi planlıyor.

Konunun gizliliğinden dolayı isimlerinin saklı kalmasını tercih eden kaynaklar, planın imzalanması için Başbakan Yardımcısı Liu He’ye gönderildiğini bildirdi. Kaynaklar, heyetin, 13-15 Ocak tarihlerinde Washington’da olacağını belirttiler.

Daha önce South China Morning Post’ta yer alan haberde de bu tarihler bildirilmişti.  SCMPun haberine göre, heyet aslında bu ayın daha erken dönemlerinde Washington’a gitmeyi planlıyordu ancak, ABD Başkanı Donald Trump’ın anlaşmanın 15 Ocak’ta Beyaz Saray’da imzalanacağına dair bir tweet atmasıyla planları ertelediler.

Gazete’de yer alan habere göre, iki taraf da Ocak itibariyle birinci aşama anlaşmayı tamamlamış olsalar da Çin, Trump’ın anlaşimanın tarihi ve yerine dair detayları tek taraflı bildirmesini beklemiyordu.

Çin Ticaret Bakanlığı ya da Çin Dışişleri Baknalığı konuya ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)