E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇimsa'dan 37 milyon lira kar---

Çimsa'dan 37 milyon lira kar

Çimsa'dan 37 milyon lira kar
08 Mayıs 2018 - 16:32 borsagundem.com

Çimsa, gelişmiş üretim yetkinlikleri ve operasyonel verimliliğe dayalı iş modeli ile 2018’e karlı bir başlangıç yaptı

Karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefiyle 46 yıldır çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa, başarı ivmesini yılın ilk çeyreğinde de sürdürdü. Kamuoyu ile paylaşılan finansal verilere göre Çimsa’nın 3 aylık cirosu 360 Milyon TL olarak gerçekleşirken, şirketin net karı ise 37 Milyon TL’ye ulaştı.

Başarımızın formülü: Toplumsal sorumluluk bilincimiz, öncü yatırımlarımız, güçlü kurumsal ve mali yapımız

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Şirketimizin yurtdışı ve Türkiye piyasalarındaki risk ve fırsatları öngörme gücünü yetkinliklerimizle birleştirerek, bu yıla da güçlü bir performansla başlangıç yaptık. 106 milyon ABD doları ile tarihimizin en yüksek yatırım seviyesini gerçekleştirdiğimiz 45. yılımızı geride bırakırken, rekabetçi üretim gücümüzü koruyarak büyümemizi sürdürüyor, Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük ediyoruz. Bu topraklardan beslenen bir şirket olarak her daim ülkemize değer katıyor, toplumdan aldığımızı yine topluma veriyoruz” dedi.

2014 yılında temelleri atılmaya başlanan üç büyük fabrika yatırımının meyvesinin toplandığı bir yıla girildiğini belirten Özhatay, “Afyonkarahisar Fabrikamızın Halımoru Köyü’ndeki modern üretim tesisine taşınmasını tamamladık. Eskişehir Fabrikamızdaki I. Üretim Hattı’nın hem gri hem beyaz klinker üretebilecek şekilde modifikasyonunun gerçekleştirdik ve Niğde Fabrikamızda ön ısıtıcı ve kapasite artırımı yatırımlarını yılın ilk çeyreği itibariyle devreye soktuk. İnanıyoruz ki, bu atılımlar neticesinde yurt içi ve yurt dışında Çimsa’nın marka gücüne katkıda bulunarak, kararlı adımlarla şirketimizi geleceğe taşıyacağız” dedi.

"Şirketlerin sürdürülebilirliği, entegre düşünceyi içselleştirmekten geçiyor"

Uzun yıllardır başarıyla yürütülen sürdürülebilirlik faaliyetlerini her yıl yaptığı raporlama ile paylaşan Çimsa, bu çalışmaları bir adım öteye taşıyarak, geçtiğimiz yıl reel sektörde bir ilke imza atarak hazırladığı Entegre Faaliyet Raporu’nun ikincisini Nisan ayında yayınladı. Şirketin 2017 yılına dair ekonomik, toplumsal ve çevresel yatırımlarının yanı sıra kısa, orta ve uzun vadede iş stratejisini ortaya koyan rapor hakkında Özhatay, “Çimsa olarak dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, iyi uygulama örneklerini şirketimize taşıyor, öncülük ettiğimiz yeniliklerle ülkemize katkı sağlamayı görev ediniyoruz. Çağın gerekliliklerini yerine getiren bir şirket olma yolculuğumuzda pusulamız, tüm faaliyetlerimizin de kaldıracı olan sürdürülebilirliktir. Entegre düşüncenin şirket içerisinde yayılımının sağladığı fayda ile alanımızdaki liderliğimizi uzun yıllar sürdüreceğimize ve diğer şirketler için yol gösterici olacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 32,02
En Yüksek: 32,36
En Düşük: 31,96
Değişim 0,13 %
FK: 1,74
PD / DD: 0,23
İşlem Hacmi 193.956.133
Toplam Adet: 6.037.504
Ağırlıklı Ort.: 32,11
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)