E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇimsa ve Akçansa’ya iki yeni genel müdür---

Çimsa ve Akçansa’ya iki yeni genel müdür

Çimsa ve Akçansa’ya iki yeni genel müdür
18 Ağustos 2020 - 14:21 borsagundem.com

Çimsa Genel Müdürlüğü’ne Umut Zenar atandı. Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine ise Mehmet Zeki Kanadıkırık getirildi.

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grubu’nda görev değişiklikleri gerçekleşti. Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan’ın görevinden ayrılması dolayısıyla Çimsa Genel Müdürlüğü’ne halen Akçansa Genel Müdürü olan Umut Zenar atandı. Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine ise, Kordsa’da Asya Pasifik Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Zeki Kanadıkırık getirildi.

Zenar ve Kanadıkırık 1 Eylül 2020 itibarıyla yeni görevlerine başlayacak.

TAMER SAKA: ÖNCÜ ŞİRKETLERİMİZ

Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Dr.Tamer Saka konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2018 yılından bu yana Çimsa Genel Müdürü olarak görev yapan Ülkü Özcan’a şirketimize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisinin görevini Grubumuzda çok farklı sorumlulukları başarıyla yerine getiren ve en son Akçansa Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Umut Zenar devralıyor. Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Akçansa Genel Müdürlüğü’ne ise yine daha önce Topluluğumuzun farklı şirketlerinde görev almış ve son olarak Kordsa’da Asya Pasifik Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Mehmet Zeki Kanadıkırık üstlenecek. Umut Zenar’a ve Mehmet Zeki Kanadıkırık’a yeni görevlerinde başarılar diliyor; her iki yöneticimizin liderliğinde sektörlerinde öncü şirketlerimiz Akçansa ve Çimsa’nın daha büyük hedeflere koşacağına yürekten inanıyorum” dedi.

UMUT ZENAR HAKKINDA

Umut Zenar, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuş ve sonrasında Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı (Executive MBA) yapmıştır. Umut Zenar profesyonel iş yaşamına Mayıs 2003 tarihinde Zorlu Holding’de İş Geliştirme Uzmanı olarak başlamıştır. Topluluğumuza Aralık 2004 tarihinde katılan Umut Zenar, Aralık 2016 tarihine kadar Akçansa’da sırasıyla, Satış ve Pazarlama Uzmanı, Pazarlama ve Satış Planlama Yöneticisi, Strateji ve İş Geliştirme Müdürü, Strateji, İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü olarak çalışmış ve sonrasında Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı ve Akçansa Genel Müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir. Umut Zenar, Aralık 2016 – Haziran 2018 tarihleri arasında Oyak Çimento Beton Kâğıt Grubu’nda Genel Koordinatör olarak görev yapmıştır. Topluluğumuzdaki kariyerine Temmuz 2018 tarihinden itibaren Akçansa Genel Müdür’ü olarak devam etmektedir.

MEHMET ZEKİ KANADIKIRIK HAKKINDA

Zeki Kanadıkırık, lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1987 yılında almıştır. 2011 yılında INSEAD TGM programını tamamlamıştır. Profesyonel iş yaşamına 1987 yılında Çukurova İthalat şirketinde başlamış olan Zeki Kanadıkırık, 1989-1995 yılları arasında Brisa’da, 1995-1998 yılları arasında Lubrekip’te farklı pozisyonlarda görev almıştır. Kariyerine 1998-2003 yılları arasında önce proje mühendisi olarak DUSA ve ardından da Polimer Üretim ve Yardımcı İşletmeler Müdürü olarak Kordsa Türkiye’de devam eden Zeki Kanadıkırık 2003-2006 seneleri arasında Tekstil Servis’te çalışmıştır. 2006 yılında Kordsa Türkiye’de Hat-1 Üretim Müdürlüğü görevine atanan Kanadıkırık, 2009-2010 yılları arasında Üretim Direktörü olarak Kordsa’da kariyerine devam etmiştir. 2010 senesinde Operasyon Direktörü - Thai Indo Kordsa görevine atanmış ve 2015 yılından bu yana Asya Pasifik Bölgesinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya devam etmektedir.

Borsa İstanbul faiz artışını mı fiyatlıyor?

Goldman Sachs borsalardan rekor bekliyor

Merkez Bankası'ndan kritik sıkılaştırma hamlesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 31,52
En Yüksek: 31,84
En Düşük: 31,24
Değişim 0,77 %
FK: 1,60
PD / DD: 0,51
İşlem Hacmi 207.484.245
Toplam Adet: 6.580.067
Ağırlıklı Ort.: 31,55
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)